Τελευταία Νέα
Πολιτική

Pyatt (πρέσβης ΗΠΑ): Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα - Να της δοθεί ελάφρυνση χρέους

Pyatt (πρέσβης ΗΠΑ): Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα - Να της δοθεί ελάφρυνση  χρέους
«Είναι πολύ σαφές ότι η Ελλάδα προχωράει μπροστά, σημείωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα
Ως «κρίσιμης σημασίας πυλώνα σταθερότητας» χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Geoffrey Pyatt.
Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας όχι μόνο σε σχέση με την Τουρκία αλλά και στα Βαλκάνια, την  ανατολική Μεσόγειο, τη βόρεια Αφρική και την ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας», τόνισε ο Αμερικανός πρεσβευτής στο ΑΠΕ – ΜΠΕ από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Ταυτόχρονα δεν εμφανίστηκε ανήσυχος ως προς την προοπτική των επενδύσεων.
Ο Pyatt εξέφρασε την ανησυχία του, περισσότερο «για μια σειρά αθέλητα περιστατικά»μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, παρά για «γεωπολιτικούς κινδύνους με τη μεγάλη στρατηγική έννοια» και προς τούτο υπογράμμισε την μεγάλη σημασία της διπλωματίας και την άμεση και ισχυρή δέσμευση των ΗΠΑ.
«Είναι πολύ σαφές ότι η Ελλάδα προχωράει μπροστά.
Γι' αυτό που ανησυχώ, όπως είπα και στη συζήτηση πριν από λίγο, είναι για μια σειρά αθέλητων περιστατικών και γι' αυτό η διπλωματία είναι τόσο σημαντική και γι' αυτό οι ΗΠΑ είναι δεσμευμένες άμεσα και ισχυρά», είπε ο Αμερικανός πρέσβης.
Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην συνέντευξή του εκτιμά ότι «η αβεβαιότητα για την Ελλάδα έχει τελειώσει», αναφέρεται στα «ενθαρρυντικά μηνύματα» που έλαβε από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών για την προώθηση του πακέτου των μεταρρυθμίσεων «ιδιοκτήτης του οποίου θα είναι η Ελλάδα».
«Η Ελλάδα έχει εργαστεί πολύ σκληρά για αρκετά χρόνια για να προωθήσει την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων και ο στόχος για το 2018 είναι να αρχίσει να προσδιορίζεται ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων ιδιοκτήτης του οποίου θα είναι η Ελλάδα, που δεν θα έρχεται απ' έξω και θα αντανακλά την επιθυμία του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης να οικοδομήσουν υγιή θεμέλια για επενδύσεις και οικονομική πρόοδο», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Επίσης σημειώνει και την «σαφή άποψη των ΗΠΑ» ότι «η ελάφρυνση κρατικού χρέους θα πρέπει να ενταχθεί σε μια διαδικασία για να μπει η Ελλάδα σ' ένα θεμέλιο βιώσιμης ανάπτυξης» με την επίλυση του ζητήματος αυτού να επαφίεται στην Ελλάδα και τους ευρωπαίους εταίρους της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης