Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννήματα: Ο Τσίπρας αναζητά τη σωτηρία μέσα από την πόλωση και το διχασμό - Κανένας ανασχηματισμός δεν τους σώζει

Γεννήματα: Ο Τσίπρας αναζητά τη σωτηρία μέσα από την πόλωση και το διχασμό - Κανένας ανασχηματισμός δεν τους σώζει
"Το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι σλόγκαν για αφελείς, "αδειανό πουκάμισο"", σύμφωνα με τη Φ. Γεννηματά
 «Ο κ. Τσίπρας αναζητά τη σωτηρία μέσα από την πόλωση και το διχασμό.
 Ανοίγει μεν μέτωπα, όμως κανένα δεν του βγαίνει, του γυρίζουν μπούμερανγκ», τονίζει σε συνέντευξή της στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά.
«Όσο γρηγορότερα φύγουν, τόσο καλύτερα για την Ελλάδα», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά και υποστηρίζει πως «ότι και να κάνουν η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.
Κανένας ανασχηματισμός δεν τους σώζει.
Είναι Κυβέρνηση σε αποδρομή».
Με αφορμή την υπόθεση Novartis και το κλίμα σκανδαλολογίας η κ. Γεννηματά αναφέρει πως «πάνω σε ένα υπαρκτό διεθνές σκάνδαλο, η Κυβέρνηση προσπαθεί να στήσει ένα μηχανισμό εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων.
Χρησιμοποιούν συστηματικά θύλακες στη Δικαιοσύνη για τις πολιτικές τους σκοπιμότητες.
Αντιλήψεις καθεστωτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές», αλλά και πως για την προοδευτική παράταξη είναι σαφές ότι «μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια. Δε σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας.
Το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι σλόγκαν για αφελείς, "αδειανό πουκάμισο"».
Κατηγορεί τον κ. Τσίπρας ότι «τον ενδιαφέρει μόνο η ομηρία των πολιτικών αντιπάλων, η προστασία των δικών του υπουργών και βέβαια η διακριτική μεταχείριση της περιόδου διακυβέρνησης της ΝΔ 2004-2009, που ευθύνεται για την εκτόξευση της φαρμακευτικής δαπάνης» και μάλιστα σημειώνει ότι  «η κάλυψη του κ. Κουρουμπλή προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο από τη Βουλή δείχνει αυτό ακριβώς που εμείς καταγγέλλουμε, ότι στόχος του κ. Τσίπρα δεν είναι η διερεύνηση της υπόθεσης».
Για τη συνεργασία Τσίπρα-Καμμένου αναφέρει ότι «η συμμαχία τους στηρίζεται στην καρέκλα.
Αυτή τους ενώνει.
Αγκαλιασμένοι ξεκίνησαν και σε πλήρη σύμπνοια, κοροϊδεύουν εδώ και τρία χρόνια την κοινωνία.
Και οι δύο μαζί έγιναν βαρίδι για τη χώρα, όμως τελικά αυτοί μαζί σφιχταγκαλιασμένοι βουλιάζουν στην πολιτική ανυποληψία».
Για την τουρκική προκλητικότητα αναφέρει ότι « δεν αντιμετωπίζεται με ψευτοπαλικαρισμούς και επιπολαιότητες ούτε με απροετοίμαστες επισκέψεις- φιάσκο.
Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση αλλά και αποφασιστικότητα.
Πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στις εθνικές θέσεις για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό τις διεθνείς συμμαχίες της χώρας και ιδιαίτερα τις δυνατότητες που μας δίνει η συμμετοχή μας στην Ε.Ε και οι συνθήκες του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ».
Ακόμη, η κ. Γεννηματά υπογραμμίζει ότι το Κίνημα Αλλαγής θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις, αλλά και πως «η Κεντροαριστερά μπορεί να φέρει τις νέες ιδέες στη νέα εποχή, τα νέα εργαλεία πολιτικής που χρειάζονται για να συνδυαστεί η ανάπτυξη με την κοινωνική προστασία και την αντιμετώπιση των ανισοτήτων.
«Εμείς είμαστε ο προοδευτικός πόλος απέναντι στη διπλή συντήρηση στην Ελλάδα που εκφράζουν οι ΣΥΡΥΖΑΝΕΛ και η ΝΔ.
 Ο κόσμος έχει αρχίσει να το βλέπει , μας ακούει και ελπίζει.
Είναι φανερό ότι ο κ.Τσίπρας, που επαγγέλθηκε το νέο, έχει αποδειχθεί ότι εκφράζει την αποτυχημένη πελατειακή και λαϊκίστικη νοοτροπία του παρελθόντος», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Τέλος, για το ιδρυτικό Συνέδριο που βρίσκεται λίγες εβδομάδες μακριά, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι «σηματοδοτεί την νέα αρχή για την νέα παράταξη. Έχει έρθει η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά. Είμαστε αποφασισμένοι. Δεν έχουμε κανένα περιθώριο να απογοητεύσουμε τους 210.000 πολίτες που ψήφισαν στις εκλογές για την Κεντροαριστερά. Απέδειξαν ότι θέλουν να συμμετέχουν, να προσφέρουν. Γι' αυτό δημιουργούμε το Κίνημα Αλλαγής. Για να βρουν επιτέλους φωνή όλοι οι δημοκρατικοί, προοδευτικοί, δημιουργικοί πολίτες, σε όλη την Ελλάδα».
Ο στόχος για το Κίνημα Αλλαγής μετά το Συνέδριο, σύμφωνα με την κ. Γεννηματά είναι «να πάρουμε τη χώρα μας πίσω.
Να γυρίσουν τα παιδιά μας στον τόπο μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης