Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από χιονοθύελλα στις βορειονατολικές ΗΠΑ - Χωρίς ρεύμα 1,7 εκατ. νοικοκυριά

Reuters: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από χιονοθύελλα στις βορειονατολικές ΗΠΑ - Χωρίς ρεύμα 1,7 εκατ. νοικοκυριά
Πολλές ακυρώσεις πτήσεων, ενώ σταμάτησαν και τα δρομολόγια των τρένων από πτώσεις δέντρων στις γραμμές
Μία ισχυρή θύελλα που έπληξε τις βορειοανατολικές ΗΠΑ την Παρασκευή 2/3 το βράδυ με ανέμους 129 χιλιομέτρων την ώρα προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων, ενώ 1,7 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα, όπως μεταδίδει το Reuters.
Oι πλημμύρες από την παλίρροια έφεραν το θαλασσινό νερό μέχρι τους δρόμους της Βοστώνης για δεύτερη φορά φέτος και μπορεί στη συνέχεια τα νερά να υποχώρησαν, αλλά ο κίνδυνος δεν είχε περάσει οριστικά μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.
Χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις προβλέπονταν και για το Σάββατο 3/3 και η Βιρτζίνια κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ένας 70χρονος έχασε τη ζωή τους από πτώση δέντρου στο Νιούπορτ, ενώ με παρόμοιο τρόπο σκοτώθηκε κι ένας 11χρονος στη Νέα Υόρκη, όταν δέντρο έπεσε στο σπίτι του.
Από πτώση δέντρου στο φορτηγό του πέθανε κι ένας 44χρονος, όπως κι ένας εξάχρονος και μία 77χρονη στα σπίτια τους.
Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία Accuweather το ύψος του χιονιού έφτασε τα 46 εκατοστά στη Νέα Υόρκη και την Πενσυλβάνια.
Πάνω από το 1/4 των πτήσεων στη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη ακυρώθηκε.
Μία πτήση που προσγειώθηκε στην Ουάσινγκτον είχε τέτοιες αναταράξεις που οι επιβάτες έκαναν εμετό και ακόμα και οι πιλότοι ήταν στα πρόθυρα της αδιαθεσίας.
Τα δρομολόγια των τρένων στη Βοστώνη και την Ουάσινγκτον σταμάτησαν το βράδυ της Παρασκευής 2/3, καθώς δέντρα είχαν πέσει στις γραμμές.
Οι άνεμοι είχαν ταχύτητα 134 χιλιόμετρα την ώρα στη Μασαχουσέτη και 125 στη Βιρτζίνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης