Τελευταία Νέα
Διεθνή

Katainen (αντιπρόεδρος Κομισιόν): Ένας γενικευμένος εμπορικός πόλεμος μπορεί ακόμη να αποφευχθεί

Katainen (αντιπρόεδρος Κομισιόν): Ένας γενικευμένος εμπορικός πόλεμος μπορεί ακόμη να αποφευχθεί
Είναι ακόμη εφικτό να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ, εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jyrki Katainen
Είναι ακόμη εφικτό να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ, παρά την πρόταση του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, να επιβάλει δασμούς στον χάλυβα και το αλουμίνιο, εκτίμησε σήμερα (2/3/2018) ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jyrki Katainen, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Γαλλικό Πρακτορείο».
«Ένα μικρό παράθυρο παραμένει ανοιχτό», δήλωσε ο Φινλανδός επίτροπος.
«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει ακόμη υπογράψει τις προτάσεις.
Επομένως, ελπίζουμε ότι θα ξανασκεφθεί τις προθέσεις του», πρόσθεσε.
«Βρισκόμαστε κοντά σε έναν γενικευμένο εμπορικό πόλεμο και σε αυτού του είδους τον πόλεμο δεν υπάρχουν παρά μόνο θύματα και όχι νικητές», συνέχισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η ΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός χάλυβα μετά την Κίνα, είναι έτοιμη να αντιδράσει.
Ωστόσο, όπως εξήγησε, τα ευρωπαϊκά αντίμετρα, τα οποία «είναι έτοιμα εδώ και κάποιον καιρό», θα είναι σύμφωνα με τους κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (WTO) και ότι θα αντισταθμίζουν την αξία των ενδεχόμενων απωλειών που θα έχει η ευρωπαϊκή βιομηχανία.
Ορισμένα μέτρα θα πλήττουν τα αμερικανικά προϊόντα χάλυβα και αλουμινίου, άλλα τα τρόφιμα και καταναλωτικά είδη.
«Δεν θέλουμε να τα εφαρμόσουμε αλλά αν οι ΗΠΑ θέλουν σκόπιμα να πλήξουν τους στενότερους συμμάχους τους (...) πρέπει να αντιδράσουμε», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης