Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Εάν ακολουθήσουμε το παράδειγμα των ΗΠΑ θα βλάψουμε το παγκόσμιο εμπόριο

Κίνα: Εάν ακολουθήσουμε το παράδειγμα των ΗΠΑ θα βλάψουμε το παγκόσμιο εμπόριο
Το Πεκίνο κατέστησε σαφές ότι θα διαφυλάξει στα συμφέροντά της απέναντι στους δασμούς των ΗΠΑ
Τη θέση ότι το παγκόσμιο εμπόριο θα υποστεί βλάβη εάν οι χώρες ακολουθήσουν το παράδειγμα των ΗΠΑ διατύπωσε σήμερα (2/3) το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, στον απόηχο των δασμών που ανακοίνωσε ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.
Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος του Υπουργείου, Hua Chunying, τόνισε ότι «το παράδειγμα των ΗΠΑ θα βλάψει το παγκόσμιο εμπόριο», για να προσθέσει ότι χθες (1/3) ο κορφυφαίος οικονομικός σύμβουλος του προέδρου Xi Jinping, Liu He, είχε συναντήσεις με αμερικανούς αξιωματούχους στην Ουάσινγκτον.
Παράλληλα, το Υπουργείο Εμπορίου τόνισε ότι η Κίνα θα λάβει μέτρα για την προστασία των συμφερόντων της απέναντι στα εμπορικά μέτρα των ΗΠΑ, ενώ εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι ΗΠΑ θα σεβαστούν το παγκόσμιο εμπόριο.
«Η Κίνα ελπίζει ότι οι ΗΠΑ θα σεβαστούν το πολυμερές εμπορικό σύστημα και θα διατηρήσουν μία φυσιολογική εμπορική τάξη με τον υπόλοιπο κόσμο», ανέφερε χρακτηριστικά το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου.
«Τα περισσότερα από τα προϊόντα χάλυβα και αλουμινίπου οι εισάγουν οι ΗΠΑ είναι μεσαίας ή χαμηλής ποιότητας προϊόντα τα οποία δεν έχουν βλάψει την εθνική ασφάλεια της χώρας», πρόσθεσε η πλευρά του Πεκίνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης