Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Σύντομα η επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών - Ανάξια σχολιασμού τα κατασκοπευτικά σενάρια

Τζανακόπουλος: Σύντομα η επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών - Ανάξια σχολιασμού τα κατασκοπευτικά σενάρια
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ανάξια σχολιασμού τα διάφορα κατασκοπευτικά, συνωμοσιολογικά σενάρια
Η επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στην Τουρκία αναμένεται σύντομα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ανάξια σχολιασμού τα διάφορα κατασκοπευτικά, συνωμοσιολογικά σενάρια.
«Σε ό,τι αφορά το περιστατικό με τους δύο έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές: Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τις τουρκικές αρχές για την άμεση διευθέτηση του ζητήματος.
Ο αχηγός ΓΕΕΘΑ κος Αποστολάκης είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία σε καλό κλίμα με τον Τούρκο Ομόλογό του κο Άκαρ.
Οι νομικές τυπικές διαδικασίες στην Τουρκία θα κινηθούν άμεσα και αναμένουμε τη σύντομη επιστροφή των δύο ελλήνων στη χώρα μας», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μέσα Μαρτίου η εκταμίευση της δόσης

Όπως ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος, ολοκληρώθηκε πριν λίγο και τυπικά η διαδικασία της 3ης αξιολόγησης με την έγκριση της έκθεσης συμμόρφωσης από το Euroworking group.
Οι διαδικασίες για την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δις θα ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα Μαρτίου μετά τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τα εθνικά κοινοβούλια, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Σκευωρία και οι μίζες της Deutsche Bank στο Μετρό;»

Χθες οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές, προφανώς συμμετέχοντας σε μια νέα σκευωρία που οργάνωσε ο έλληνας Πρωθυπουργός, διαβίβασαν στοιχεία στις αντίστοιχες ελληνικές, ανέφερε σκωπτικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.
«Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, κρατικοί αξιωματούχοι δωροδοκούνταν από τη γερμανική εταιρεία Deutsche Bank για να αναθέτουν έργα του ΜΕΤΡΟ σε συγκεκριμένη κοινοπραξία στην οποία συμμετείχε και η εταιρεία Thales.
Από τα στοιχεία προκύπτει ότι για κάθε δημόσιο έργο την περίοδο από το 2003 ως το 2007 υπήρχε και συγκεκριμένη κοστολόγηση της μίζας στο 7% της αξίας του έργου που κατευθύνονταν στα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Όπως τόνισε, τα στοιχεία επιβεβαιώνουν παλαιότερη κατάθεση του Προέδρου της εταιρείας Thales, Μ. Ζοσεράν στις γαλλικές αρχές, ο οποίος παραδέχτηκε ότι η εταιρεία του δωροδοκούσε κατεξακολούθηση έλληνες αξιωματούχους με το % της μίζας να κυμαίνεται μεταξύ 7%-10% επι της αξίας του έργου.
Στη συνέχεια της κατάθεσής του ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία του έχασε το έργο της ασφάλειας των ολυμπιακών αγώνων επειδή η ανταγωνίστρια εταιρεία χρημάτισε υψηλότερα ιστάμενους έλληνες πολιτικούς.

Επίθεση σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το πολιτικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι οι ανεξέλεγκτες πρακτικές διαφθοράς που αναπτύχθηκαν στην χώρα τις προηγούμενες δεκαετίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και προετοίμασαν το έδαφος για την μεγάλη κρίση του 2009-2010.
«Αντί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να επιχειρούν με κωμικά επιχειρήματα να δημιουργήσουν επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς καλό θα ήταν να αναγνωρίσουν τις απαράγραπτες τεράστιες ευθύνες τους:
Ήταν οι δικές τους αθλιότητες που οδήγησαν την χώρα στο χείλος της καταστροφής & στη μνημονιακή περιπέτεια.
Πάει πολύ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ της Siemens, της Νοβάρτις, των εξοπλιστικών, των υπερκοστολογημένων δημοσίων έργων, των θαλασσοδανείων 400 εκατομ. ευρώ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που είχαν κάνει κανόνα «την πρακτική της βαλίτσας», να κάνουν μαθήματα ηθικής στη σημερινή κυβέρνηση.
Τόσο ο κος Μητσοτάκης όσο και η κα Γεννηματα οφείλουν σήμερα κιόλας αντί να κουνάνε το δάχτυλο παριστάνοντας τους ηθικά άμεμπτους να αναλάβουν την ευθύνη τους και με ταπεινότητα να ζητήσουν τουλάχιστον μια συγγνώμη από τον ελληνικό λαό.
Από τη δική μας μεριά επαναλαμβάνουμε σε όλους τους τόνους ότι αναγνωρίζοντας τη δίκαιη απαίτηση του ελληνικού λαού θα κάνουμε τις θεσμικά επιβεβλημένες κινήσεις, με σεβασμό στο νόμο και το ελληνικό Σύνταγμα, ώστε να αναδειχθούν οι πραγματικοί υπαίτιοι και να αποδοθεί δικαιοσύνη, ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης