Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στυλιανίδης (Κομισιόν): Η Ευρώπη συνεχίζει ενωμένη παρά το σοκ της κρίσης

Στυλιανίδης (Κομισιόν): Η Ευρώπη συνεχίζει ενωμένη παρά το σοκ της κρίσης
«Η προσφυγική κρίση δίχασε την Ευρώπη», τόνισε ο Επίτροπος Χρ. Στυλιανίδης
Η Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε έναν πολιτικό σεισμό όχι μόνο λόγο του Βrexit, αλλά και λόγω της προσφυγικής κρίσης και της οικονομικής αστάθειας, δήλωσε ο κ. Χρήστος Στυλιανίδης Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων.
Αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί η Ευρώπη σε ένα σταυροδρόμι και το δίλημμα ήταν σαφές και αφορούσε το εάν η Ευρώπη θα συνέχιζε ενωμένη ή χωριστά.
«Η ομάδα Γιούνκερ αποφάσισε ότι πρέπει να κινηθεί ενωμένη και κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση» τόνισε ο κ. Στυλιανίδης εξηγώντας ότι υπερασπίζεται το ηθικό πλαίσιο της ΕΕ μέσω συγκεκριμένων πολιτικών πρωτοβουλιών. Παραδέχθηκε ότι μπορεί να μην έχουν λυθεί τα δομικά προβλήματα της ΕΕ, ωστόσο οι λαοί στηρίζουν απολύτως το οικοδόμημα.
Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η προσφυγική κρίση δίχασε την Ευρώπη αναδεικνύοντας παράλληλα την Ελλάδα ως μεγαλύτερο χορηγό ανθρωπιστικής βοήθειας σε αυτή την κρίση.
Κλείνοντας αναφέρθηκε στη σχέση της ΕΕ με τους πολίτες υποστηρίζοντας ότι δεν θα πρέπει να μένει εγκλωβισμένη σε έναν θεσμικό αυτισμό και να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ Βρυξελλών και Ευρωπαίων πολιτών.

Νικ. Κονδ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης