Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell (Fed): Δεν υπάρχουν αποδείξεις για υπερθέρμανση της οικονομίας των ΗΠΑ

Powell (Fed): Δεν υπάρχουν αποδείξεις για υπερθέρμανση της οικονομίας των ΗΠΑ
Δεν υπάρχουν ξεκάθαρες αποδείξεις για μια υπερθέρμανση της οικονομίας των ΗΠΑ, τόνισε o Jerome Powell
(upd) Δεν υπάρχουν ξεκάθαρες αποδείξεις ότι η οικονομία των ΗΠΑ έχει υπερθερμανθεί, τόνισε σήμερα (1/3/2018) ο νέος διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Jerome Powell, κατά την επίσημη κατάθεσή του ενώπιον της αμερικανικής Γερουσίας, προσθέτοντας ότι η αγορά εργασίας ενδέχεται να έχει περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης.
Αναφερθείς στους μισθούς, ο Powell δήλωσε πως δεν παρατηρούνται αποφασιστικές αυξήσεις, ενώ εκτίμησε ότι θα συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά.
«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η οικονομία υπερθερμαίνεται», δήλωσε ο Powell στην Τραπεζική Επιτροπή της Γερουσίας, στη δεύτερη εμφάνισή του στο Κογκρέσο αυτή την εβδομάδα.
Αν και το σημερινό ποσοστό ανεργίας στο 4,1% βρίσκεται «σε ή κοντά ή ακόμη και κάτω από» τις εκτιμήσεις του ποσοστού πλήρους απασχόλησης, «δεν βλέπουμε καμία ένδειξη για μια αποφασιστική αύξηση των μισθών...
«Τίποτα δεν υποδηλώνει ότι ο μισθολογικός πληθωρισμός βρίσκεται σε σημείο επιτάχυνσης», κατέθεσε ο Powell.
Ο Powell υπογράμμισε ότι οι κίνδυνοι είναι «πιο αμφίπλευροι» αυτή τη στιγμή από ό,τι νωρίτερα στην πορεία ανάκαμψης από την οικονομική κρίση, προσθέτοντας ότι «αυτό που δεν θέλουμε να συμβεί είναι να ξεπεράσουμε την καμπύλη».
Ωστόσο, ο κεντρικός τραπεζίτης επεσήμανε ότι σε αυτή τη φάση η Fed θα μπορούσε να συνεχίσει «να αυξάνει σταδιακά τα επιτόκια...
Αυτή είναι η πορεία που ακολουθούμε και η εκτίμησή μου είναι ότι θα συνεχίσει να είναι η κατάλληλη πορεία».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης