Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Ο επόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ δεν είναι υποχρεωτικό να προέρχεται από χώρα του Βορρά

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Ο επόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ δεν είναι υποχρεωτικό να προέρχεται από χώρα του Βορρά
«Επειδή ο de Guindos είναι Ισπανός δεν σημαίνει ότι ο επόμενος πρόεδρος θα πρέπει να είναι από τον Βορρά», τόνισε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ
Δεν είναι απαραίτητο ο επόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ, όταν ολοκληρωθεί η θητεία του Mario Draghi, να προέρχεται από κάποια χώρα του Βορρά της Ευρώπης, επειδή ως αντιπρόεδρος έχει επιλεχθεί ένας Ισπανός, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire.
Η επιλογή του Ισπανού Luis de Guindos ως αντιπροέδρου της ΕΚΤ από το Eurogroup έχει επαναφέρει στο προσκήνιο τα σενάρια ότι ο επόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ θα μπορούσε να είναι ο νυν πρόεδρος της Bundesbank, Jens Weidmann.
«Η Γαλλία αποφάσισε να στηρίξει τον de Guindos για την αντιπροεδρία της ΕΚΤ αλλά αυτό δεν προκαθορίζει τον τρόπο με τον οποίο η Γαλλία θα κάνει και τις υπόλοιπες επιλογές της για άλλες θέσεις σε κορυφαίους ευρωπαϊκούς θεσμούς», τόνισε ο κ. Le Maire.
Προσέθεσε ακόμη ότι «κάποιοι έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι επειδή ο de Guindos είναι Ισπανός ότι ο επόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ, θα πρέπει κατ’ ανάγκη να προέρχεται από μία βόρεια χώρα».
Όσο για τον ποιον θεωρεί κατάλληλο για επόμενο πρόεδρο της ΕΚΤ, ο κ. Le Maire απέφυγε να απαντήσει, τονίζοντας ότι «είναι ακόμη πολύ νωρίς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης