Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» άνω του 2% για το πετρέλαιο μετά την αναπάντεχη άνοδο στην παραγωγή των ΗΠΑ

«Βουτιά» άνω του 2% για το πετρέλαιο μετά την αναπάντεχη άνοδο στην παραγωγή των ΗΠΑ
Στα 65,81 δολ. το Brent και στα 61,64 δολ. το αμερικανικό αργό
Δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση υποχώρησης για τον μαύρο χρυσό, καθώς η παραγωγή των ΗΠΑ ανήλθε σε ιστορικά υψηλό επίπεδο, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και τα αποθέματα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Αποτέλεσμα του παραπάνω συνδυασμού ήταν το προθεσμιακό συμβόλαιο για το Brent να υποχωρήσει 1,2% και να διαμορφωθεί στα 65,81 δολάρια το βαρέλι.
Ακόμη πιο ισχυρές οι πιέσεις για το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI), το οποίο υποχώρησε 2,3% για να αγγίξει το επίπεδο των 61,64 δολαρίων και να διαμορφωθεί σε χαμηλό δύο εβδομάδων.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση σε ιστορικά υψηλά ανήλθε τον Νοέμβριο του 2017 η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγραφεί σχεδόν πριν από μισό αιώνα, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (28/2/2018) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Ειδικότερα, οι Αμερικανοί παραγωγοί άντλησαν 10,057 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση της ΕΙΑ, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 10,044 εκατ. βαρελιών ημερησίως, που είχε σημειωθεί τον Νοέμβριο του 1970.
Την ίδια ώρα, τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον Δεκέμβριο έδειξαν ότι η αμερικανική παραγωγή υποχώρησε στα 9,949 εκατ. βαρέλια.
Η ΕΙΑ προβλέπει ότι η αμερικανική παραγωγή θα διαμορφωθεί στα 10,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα κατά μέσο όρο το 2018, ενώ το 2019 αναμένεται να διαμορφωθεί στα 11,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2019, ξεπερνώντας τη Ρωσία ως τη μεγαλύτερη παραγωγό πετρελαίου στον κόσμο.
Παράλληλα αύξηση μεγαλύτερη των προσδοκιών κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, ενώ αυξήθηκαν και τα αποθέματα βενζίνης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (22/2/2018) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ), πιέζοντας χαμηλότερα τις τιμές του «μαύρου χρυσού».
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 23 Φεβρουαρίου, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών που έκαναν λόγο για μια αύξηση κατά 2,1 εκατ. βαρέλια.
Χθες, το αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε μια αύξηση των αποθεμάτων κατά 933.000 βαρέλια.
Οι εισαγωγές πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 860.000 βαρέλια την ημέρα.
Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 2,5 εκατ. βαρέλια, σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια πτώση κατά 190.000 βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 1 εκατ. βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για μια μείωση κατά 709.000 βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης