Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες για τον χρυσό, στα 1.317,90 δολ. ανά ουγγιά - Πτώση 1,8% τον Φεβρουάριο 2018

Οριακές απώλειες για τον χρυσό, στα 1.317,90 δολ. ανά ουγγιά - Πτώση 1,8% τον Φεβρουάριο 2018
Με οριακές απώλειες έκλεισε ο χρυσός, ενώ στο σύνολο του Φεβρουαρίου υποχώρησε περίπου κατά 1,8%
Με οριακές απώλειες έκλεισε σήμερα (28/2/2018) ο χρυσός, μία ημέρα αφότου διολίσθησε σε χαμηλό άνω των δύο εβδομάδων, καθώς το δολάριο κατέγραψε σταθεροποιητικές τάσεις, ενώ για το σύνολο του Φεβρουαρίου, το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε περίπου κατά 1,8%, καταγράφοντας την πρώτη του μηνιαία πτώση μετά από τρεις μήνες κερδών.
Ο χρυσός υποχώρησε χθες στα 1.318,60 δολ. ανά ουγγιά - το χαμηλότερο επίπεδο από τις 9 Φεβρουαρίου 2018 - στον απόηχο της πρώτης επίσημης ομιλίας του νέου διοικητή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Rserve, Fed), Jerome Powell, ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου.
Ο Powell άφησε να εννοηθεί ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια τρεις ή περισσότερες φορές το 2018, προκειμένου να αποφευχθεί μια υπερθέρμανση της οικονομίας.
Ο νέος πρόεδρος της Fed ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια περισσότερες από τρεις φορές το 2018, εάν τα στοιχεία δείξουν μια περαιτέρω ενδυνάμωση της οικονομίας και της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ, καθώς και μια άνοδο του πληθωρισμού προς τον στόχο του 2%.
Οι προσδοκίες για μια πιο «επιθετική» Fed ασκούν παραδοσιακά πιέσεις στον χρυσό, λόγω της ώθησης που προσφέρουν στο δολάριο.
Υπενθυμίζεται ότι η Fed αύξησε το επιτόκιο αναφοράς της τρεις φορές το 2017 και έχει αναφέρει ότι αναμένει άλλες τρεις αυξήσεις το 2018.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με πτώση 70 σεντς ή μικρότερη του 0,1%, στα 1.317,90 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,220 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,6% σε σχέση με το γιεν, στα 106,7 γιεν.
Σημειώνεται ότι το ενδυναμωμένο δολάριο τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται ακριβότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Νωρίτερα, ο χρυσός ενισχυόταν, βρίσκοντας στήριξη και στα στοιχεία για τις εισαγωγές χρυσού της Κίνας, που έδειξαν «άλμα» 65,2% για τον Ιανουάριο του 2018, γεγονός που καθιστά τη χώρα τον μεγαλύτερο εισαγωγέα χρυσού παγκοσμίως.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης