Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βρούτσης: Αναλλοίωτη αρχή και θέση της ΝΔ ότι η ασφάλιση είναι δημόσια και υποχρεωτική για όλους

Βρούτσης: Αναλλοίωτη αρχή και θέση της ΝΔ ότι η ασφάλιση είναι δημόσια και υποχρεωτική για όλους
Οι ασφαλιστικές εισφορές θα πρέπει να μειωθούν, μεγαλύτερο πρόβλημα και από την φορολογία είπε ο κ.Βρούτσης
Την θέση ότι είναι αναλλοίωτη αρχή και θέση της ΝΔ ότι η ασφάλιση είναι δημόσια, κοινωνική και υποχρεωτική και καθολική για όλους τους Έλληνες διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Βρούτσης αναφερόμενος στα όσα είπε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης για την πρόταση της ΝΔ για ένα ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων.
«Η ιδιωτική ασφάλιση με τον ιδιωτικό τομέα τρέχει και τώρα.
Είναι προαιρετική, είναι ο τρίτος πυλώνας, μέσα από τον οποίο υπάρχει η δυνατότητα σε κάποιον - όπως κι εγώ παραδείγματος χάρη είμαι ασφαλισμένος και στον ιδιωτικό τομέα για θέματα υγείας - αυτό το κάνουν πολλοί πολίτες, όσοι μπορούν, θέλουν, όσοι επιθυμούν, όσοι επιλέγουν.
Τα ζητήματα που ερχόμαστε και λέμε ότι εμείς θα αλλάξουμε - όσον αφορά την κύρια ασφάλιση - είναι το ζήτημα των εισφορών, το οποίο είναι εξοντωτικό, αποτελεί όλεθρο.
Οι εισφορές θα πρέπει να μειωθούν.
Αποτελούν πλέον νούμερο ένα πρόβλημα, μεγαλύτερο και από τον φόρο.
Ήδη υπάρχει μία καθοδική πορεία στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Βρούτσης.
Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Novartis o κ. Βρούτσης είπε ότι θα ήταν ευχής έργο να βγουν όλα στο φως.
«Θα ήταν ευχής έργο, στο πλαίσιο "όλα στο φως" που λειτουργεί και η ΝΔ , να αποδεχθεί και ο κ. Τσίπρας την ίδια διαδικασία της εξεταστικής επιτροπής, που καταθέσαμε στη Βουλή οι βουλευτές της ΝΔ για τον κ. Πολάκη, τον κ. Ξανθό και τον κ.Κουρουπλή, οι οποίοι εμπλέκονται με την έννοια της πολιτικής ευθύνης - και όχι μόνο - με την έννοια εγγράφων που υπάρχουν στη δικογραφία και δεν αναδείχθηκαν, εγγράφων που λένε ότι δεν εφάρμοσαν τις τιμές φαρμάκων με αποτέλεσμα να απολέσει το δημόσιο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Πρόκειται για μία σκευωρία που έχει γίνει μπούμερανγκ στον ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση Novartis» είπε ο κ.Βρούτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης