Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Βωβός: Προσπάθεια να αξιοποιηθούν τα ακίνητα - Στα 2,6 εκατ. ευρώ ο τζίρος

tags :
Βωβός: Προσπάθεια να αξιοποιηθούν τα ακίνητα - Στα 2,6 εκατ. ευρώ ο τζίρος
Βωβός: Προσπάθεια να αξιοποιηθούν τα ακίνητα - Στα 2,6 εκατ. ευρώ ο τζίρος
Με 11 εργαζόμενους έχει απομείνει η άλλοτε κραταιά εταιρεία real estate του Μπάμπη Βωβού.
Οι προσπάθειες της διοίκησης του Αρμόδιου Βωβού έχουν επικεντρωθεί ακίνητο ιδιοκτησίας του ομίλου στον Πόρο, προκειμένου αυτό να αξιοποιηθεί και να φέρει έσοδα, αφού τα λοιπά, μεγάλα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας- το εμπορικό κέντρο του Βοτανικού, η μεγάλη έκταση του Σουνίου και το οικιστικό project της Ερυθραίας- έχουν περάσει στον έλεγχο των τραπεζών.
Το 2016, με βάση τις δημοσιευμένες λογιστικές καταστάσεις, ο τζίρος του Ομίλου σημείωσε μείωση της τάξης του 26% και διαμορφώθηκε σε 2,6 εκατ. ευρώ από 3,5 εκατ. ευρώ το 2015.
Η μείωση των πωλήσεων προήλθε από τη μείωση των εσόδων από τα ενοίκια καθώς και από το γεγονός ότι δεν πραγματοποιήθηκαν πωλήσεις ακινήτων, ούτε και άλλα κατασκευαστικά έργα.
Όσον αφορά τα EBITDA του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε 66,1 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 196,6 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.
Όσον αφορά τα καθαρά κέρδη δαμορφώθηκαν σε 61 εκατ. ευρώ από 170,8 εκατ. ευρώ.
Η αξία των επενδυτικών ακινήτων του Ομίλου στο τέλος του 2016 ανήλθε στα 45 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 78%.
Όσον αφορά το σύνολο των υποχρεώσεων του Ομίλου ανέρχεται στα 175,99 εκατ. ευρώ από 4113 εκατ. ευρώ το 2015, εκ των οποίων τα 162,5 εκατ. ευρώ αφορούν τραπεζικό δανεισμό.
Η καθαρή θέση του Ομίλου μετά από δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκε σε αρνητική -208 εκατ, ευρώ έναντι της αντίστοιχης αρνητικής θέσης την προηγούμενη χρήση -273 εκατ. ευρώ.
ΌΣον αφορά τα επενδυτικά σχέδια του Ομίλου που έχει περάσει στον έλεγχο των τραπεζών, η ολοκλήρωση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στον Γαλατά μαζί με την ανακαίνιση ξενοδοχειακής μονάδας σε πέντε αστέρων βρίσκεται στο τελικό στάδιο.
Η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο μετατροπής της εν λόγω μονάδας σε θέρετρο ιατρικού τουρισμού, ένα θεσμό που προσελκύει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον στην Ευρώπη.
Όσον αφορά στο Σούνιο, καθώς δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη σχετικά με την κατασκευή των ξενοδοχειακών μονάδων αλλά ούτε και συμφωνία με ενδιαφερόμενους μισθωτές ή αγοραστές επενδυτές ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση με ίδια και ξένα κεφάλαια, η εταιρεία προχώρησε στην πώληση του οικοπέδου στην Τράπεζα Πειραιώς έναντι του ποσού των 10 εκατ. ευρώ με το οποίο ικανοποιήθηκαν οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Επίσης έχει γίνει άρση της απαλλοτρίωσης για το οικόπεδο επί της Λεωφόρου Κηφισίας 338, ιδιοκτησίας κατά 52,5% των εταιρειών του Ομίλου και έχει ήδη δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου και οι νέες χρήσεις γης. Η εταιρεία έχει έλθει σε αρχική συμφωνία με τους λοιπούς οικοπεδούχους και σχεδιάζει την αξιοποίηση του οικοπέδου επιφάνειας 1,970 τ.μ με τη ανέγερση κτιρίου γραφείω επιφάνειας ανωδομής 2.364 τ.μ.
Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και εφόσον υπάρξει χρηματοδότηση ή άμεσο ενδιαφέρον αγοράς.
Όσον αφορά το ακίνητο στο Βοτανικό η εταιρεία αναφέρει «Με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους η αγωγή που έχει ασκηθεί από την εταιρεία κατά του Ελληνικού Δημοσίου για την θεσπιση του αντισυνταγματικού νόμου που αφορούσε τη διπλή ανάπλαση Αθηνών (Λ. Αλεξάνδρας - Βοτανικός) ύψους 400 εκατ. ευρώ.
Η έφεση της εταιρείας κατά της πρωτόδικής απόφασης συζητήθηκε την 13/12/2017 ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και αναμένεται η έκδοση της απόφασης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης