Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

To ETF GREK προσελκύει το ενδιαφέρον των επενδυτών

tags :
To ETF GREK προσελκύει το ενδιαφέρον των επενδυτών
To ETF GREK προσελκύει το ενδιαφέρον των επενδυτών 
Το GREK είναι το ελληνικό ETF ή Exchange-Traded Fund ή απλά ελληνικά ένα αμοιβαίο κεφάλαιο που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Το GREK που δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 αποτελεί το μόνο ETF όπου συνδυάζει αναδυόμενη αγορά (το ελληνικό χρηματιστήριο στους δείκτες MSCI είναι αναδυόμενη αγορά) και ευρώ (σταθερό νόμισμα, το ελληνικό χρηματιστήριο είναι το μόνο αναδυόμενο εντός ευρώ).
Αυτό είναι το πλαίσιο λειτουργίας του GREK ETF.
Όπως αναφέρει σε ανάλυσή του το ETF Trends το ETF GREK έχει σημειώσει σημαντικά κέρδη προσελκύοντας το ενδιαφέρον των επενδυτών.
"Το ισχυρό ενδιαφέρον των επενδυτών για το ETF GREK αποδυκνύεται από τις εισροές 55 εκατ. δολαρίων το 2018" δήλωσε ο Jay Jacobs της Global X.
Να σημειωθεί ότι η στάθμιση του ETF GREK είναι 29% se τραπεζικές μετοχές, το 20,5% σε ενεργειακές μετοχές και το 19% σε μετοχές εταιριών που δραστηριοποιούνται στον κλάδοι λιανικής.
Η πορεία των διαπρταγμάτεύσεων της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές της θα μπορούσε να αποδειχθεί καθοριστική για την πορεία του ETF GREK το 2018.
Με τρέχουσα αξία του στα 10,6 δολάρια και συνολική αξία 515,5 εκατ. δολάρια το ETF GREK αποτελεί ένα καλό εργαλείο ώστε να τοποθετούνται επενδυτές κατά βάση passive funds και hedge funds σε μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου μιας αναδυόμενης αγοράς σε ευρώ.
Με δεδομένο ότι διαφαίνεται φως στο βάθος του ελληνικού τούνελ μετά από 8 χρόνια ύφεσης, ορισμένοι επενδυτές μέσω του ETF GREK χτίζουν επενδυτικές θέσεις.
Να σημειωθεί ότι η Quantitative Investment Management LLC, η Bienville Capital Management LLC, η Goldman Sachs Group Inc, η Empirical Finance LLC, η Wells Fargo & Company MN, η Simplex Trading LLC, η Progeny 3 Inc., η 361 Capital LLC, η Rational Advisors LLC, Alpine Global Management LLC, κατέχουν σημαντικές θέσεις στο ελληνικό ETF GREK.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης