Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μάρδας: Προτίθεμαι να επιστρέψω το επίδομα ενοικίου που έλαβα ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός

Μάρδας: Προτίθεμαι να επιστρέψω το επίδομα ενοικίου που έλαβα ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, δίνει διευκρινίσεις σχετικά με το επίδομα ενοικίου που έλαβε 
Την πρόθεση του να επιστρέψει το επίδομα ενοικίου που έλαβε ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο 2015 εξέφρασε σε ανακοίνωση του ο Δημήτρης Μάρδας, μετά τις αποκαλύψεις.
Όπως σημειώνει τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια όφειλαν να ληφθούν υπ’ όψιν στην εφαρμογή της διάταξης για το επίδομα ενοικίου των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών και υφυπουργών, και εφόσον κρίνεται σκόπιμο, να καταργηθεί η σχετική ρύθμιση.
Συμπληρώνει, δε, ότι η ισχύουσα διάταξη, αποσκοπούσε στην ισότιμη μεταχείριση και μόνον, ως προς την αποζημίωση ενοικίου, μεταξύ των εξωκοινοβουλευτικών μελών της κυβέρνησης εκτός Αττικής και των υπουργών - βουλευτών.
Επίσης σημειώνει ότι και στην περίπτωση των βουλευτών αποδεκτών της επιδότησης ενοικίου, δεν ισχύουν εισοδηματικά ή περιουσιακά κριτήρια.
«Τέλος, όπως κατ’ επανάληψη έχω τονίσει, όταν ένας νόμος στην εφαρμογή του κρίνεται ακατάλληλος, οφείλουμε να τον διορθώσουμε ή και να τον καταργήσουμε», συμπληρώνει και καταλήγει: «Ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο 2015, έλαβα την προβλεπόμενη από το νόμο επιδότηση ενοικίου, την οποία εύλογα προτίθεμαι να επιστρέψω».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης