Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις με τις δηλώσεις Pyatt για τη Novartis

Τζανακόπουλος: Η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις με τις δηλώσεις Pyatt για τη Novartis
Δεν υπάρχει καμία εμπλοκή του Π. Κουρουμπλή στην υπόθεση της Novartis τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Την θέση ότι η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις όσον αφορά την υπόθεση της Novartis διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΝΔ σχετικά με τις δηλώσεις του πρέσβη των ΗΠΑ, Geoffrey Pyatt κατά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη.
«Η έρευνα των αμερικανικών Αρχών ξεκίνησε στο πλαίσιο ελέγχου των πολυεθνικών εταιρειών και τη συμμετοχή αυτών στο αμερικανικό χρηματιστήριο.
Το FBI ελέγχει το κατά ποσό πολυεθνικές εταιρείες αναπτύσσουν πολιτικές διαφθοράς.
Δεν ελέγχουν πολιτικά πρόσωπα» τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε πως δεν μπορεί μια ξένη κυβέρνηση να στοχεύει σε πολίτες.
«Με την ίδια διαδικασία οι αμερικανικές Αρχές ξεκίνησαν την έρευνα για τη Siemens και κατόπιν προέκυψε εμπλοκή πολιτικών προσώπων και στελεχών της εταιρείας» τόνισε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος αναφερόμενος στην ανακοίνωση της ΝΔ για τον κ.Pyatt, υποστήριξε ότι εντάσσεται στην προσπάθειά της να δημιουργήσει εντυπώσεις, κάτι το οποίο - όπως εκτίμησε ο υπουργός - δεν θα καταφέρει.
«Το σκάνδαλο Novartis εξετάζεται σε δύο στάδια: στον πιθανό χρηματισμό γιατρών με στόχο την υπερσυνταγογράφηση - και αυτό δεν αποτελεί πολιτικό θέμα, όπως τονίστηκε - αλλά υπάρχει και το ζήτημα με τη χειραγώγηση της τιμής του φαρμάκου.
Υπάρχει μια ποινική διαδικασία για τη χειραγώγηση της τιμής του φαρμάκου» είπε ο κ. Τζανακόπουλος και παρέπεμψε στα αποτελέσματα που θα προκύψουν από την προανακριτική επιτροπή.
Ερωτηθείς για πιθανή εμπλοκή του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην υπόθεση Novartis, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε πως δεν υπάρχει καμία εμπλοκή και πως το μόνο που υπάρχει είναι μια μήνυση σε βάρος του κ. Κουρουμπλή από τον Ανδρέα Λοβέρδο και την Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Σχετικά με την παραίτηση της κ. Αντωνοπούλου, ο υπουργός επανέλαβε πως η παραίτησή της έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό.
«Η κα. Αντωνοπούλου από την αρχή κατάλαβε ότι υπάρχει ζήτημα, ήταν καλύτερο για την κυβέρνηση και την κ. Αντωνοπούλου να αποχωρήσει.
Κάναμε αυτό που οφείλαμε, ως κυβέρνηση.
Δεν γίνεται σε δύσκολες στιγμές που περνά ο ελληνικός λαός να δεχτεί ο πρωθυπουργός προνόμια» τόνισε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
«Υπάρχει προβληματισμός και ανησυχία, αλλά και εγρήγορση και στενή παρακολούθηση των κινήσεων της Τουρκίας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εκτιμώντας πως η Τουρκία προσπαθεί να ανοίξει πολλά μέτωπα πιστεύοντας πως με αυτόν τον τρόπο αποκτά διπλωματική δύναμη.
Για την κυπριακή ΑΟΖ και το μπλοκάρισμα των ερευνών από την Τουρκία, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε πως σχετίζεται και με το Κυπριακό, αλλά και με τη διάθεση να εμπλακεί και η Ιταλία στο θέμα, ενώ για τις διαπραγματεύσεις με την πΓΔΜ και την άρνηση Ζάεφ σε δύο σημαντικά ζητήματα που έχει θέσει η ελληνική πλευρά, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε πως η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη θέση.
«Αν οι γείτονές μας έχουν τη διάθεση και τη βούληση, θα υπάρξει λύση, αν δεν θέλουν, δεν θα υπάρξει λύση» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης