Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βρούτσης: Εμπαιγμός της κυβέρνησης εις βάρος των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα

Βρούτσης: Εμπαιγμός της κυβέρνησης εις βάρος των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα
Ο κ. Βρούτσης σχολιάζει τις δηλώσεις της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, ότι η κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε αύξηση του κατώτατου μισθού μετά το τέλος της επιτροπείας
«Πρόκειται για ευθεία κοροϊδία και εμπαιγμό της κυβέρνησης για δεύτερη φορά σε βάρος των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα».
Αυτό δήλωσε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου ότι η κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε αύξηση του κατώτατου μισθού μετά το τέλος της επιτροπείας.
Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε στον νόμο 4172 που πέρασε επί δικής του θητείας στο υπουργείο Εργασίας το 2013 και ο οποίος, όπως ανέφερε, βάζει νέες, πολύ σωστές διαδικασίες για τον υπολογισμό του κατώτατου μισθού.
«Αυτός ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί το 2018 γιατί συμπληρώνονται οι όροι και οι προϋποθέσεις.
Η κ. Αχτσιόγλου δηλώνει προθέσεις.
Η εφαρμογή του νόμου πρέπει να γίνει τώρα, το τρίτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.
Τις επόμενες τέσσερις μέρες η κυβέρνηση πρέπει -και να μην κοροϊδεύει -να στείλει επιστολή στους ανώτατους οικονομικούς θεσμικούς φορείς της χώρας και να πουν μέσα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που προβλέπει ο νόμος πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός σύμφωνα με τη δυνατότητα της οικονομίας.
Αν ο κ. Τσίπρας, η κ. Αχτσιόγλου και η κυβέρνηση επιθυμούν πράγματι να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, που πρέπει να αυξηθεί, πρέπει να το κάνουν τώρα» τόνισε ο κ. Βρούτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης