Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΥΠΕΘΑ: Επιπλέον ενισχύσεις για τη Διμοιρία Άμεσης Επέμβασης

ΥΠΕΘΑ: Επιπλέον ενισχύσεις για τη Διμοιρία Άμεσης Επέμβασης
Η Διακλαδική Διμοιρία εκτελεί 24ωρες ασκήσεις αντιμετώπισης εισβολών.
Εντατική είναι η εκπαίδευση από την οποία περνάνε τα 30 άτομα, από το Στρατό Ξηράς, την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό, με τα οποία πρόσφατα ενισχύθηκε η Διμοιρία Άμεσης Επέμβασης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Το νέο "αίμα" με το οποίο τροφοδοτήθηκε η δύναμη των 45 ατόμων της ΔΑΕ "αντλήθηκε" από  περιφερειακές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων.
Μετά την πρωτοφανή εισβολή του Ρουβίκωνα στο ΥΠΕΘΑ στις 16 Νοεμβρίου 2017, είχαν “καρατομηθεί” 27 συνολικά άτομα της ΔΑΕ, που είχαν υπηρεσία στην κεντρική πύλη του Στρατοπέδου Παπάγου, λαμβάνοντας υποχρεωτικά φύλλα πορείας για υπηρεσίες εκτός του υπουργείου.
Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους, τα 30 νέα μέλη της ΔΑΕ, θα ενταχθούν πλήρως στο Ειδικό Σώμα Καταστολής, το οποίο εκτελεί καθημερινά 24ωρες ασκήσεις αντιμετώπισης εισβολών. Ασκήσεις που εντάσσονται στο σχέδιο έκτακτων μέτρων που καθιέρωσε ο νέος διοικητής του Τάγματος ΓΕΕΘΑ.
Τα έκτακτα μέτρα προβλέπουν τη διεξαγωγή κυλιόμενων ασκήσεων ετοιμότητας, για την αποτροπή μιας νέας αιφνιδιαστικής "εφόδου”. Οι ασκήσεις της Διμοιρίας Άμεσης Επέμβασης πραγματοποιούνται νύχτα-μέρα, ενώ το σενάριο εισβολής την οποία καλείται να αντιμετωπίσει το προσωπικό της ΔΑΕ, αλλάζει συνεχώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης