Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde: Η παγκόσμια οικονομία αναπτύσσεται αλλά οι κίνδυνοι αυξάνονται

tags :
Lagarde: Η παγκόσμια οικονομία αναπτύσσεται αλλά οι κίνδυνοι αυξάνονται
Κατά 3,9% θα αναπτυχθεί η παγκόσμια οικονομία το 2018 και το 2019 υποστήριξε η Lagarde
Την εκτίμηση πως η παγκόσμια οικονομία καταγράφει ανάπτυξη που μοιάζει να έχει ευρεία βάση αλλά το τοπίο μεταβάλλεται συνεχώς και οι κίνδυνοι αυξάνονται εξαιτίας διενέξεων για εμπορικά ζητήματα, της εξομάλυνσης της νομισματικής πολιτικής και των τεχνολογικών αλλαγών διατύπωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Christine Lagarde.
Η Lagarde μιλώντας σε εκδήλωση του ΔΝΤ στην Ινδονησία υποστήριξε ότι το ΔΝΤ αναμένει ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα ανέλθει σε 3,9% το 2018 και το 2019 ενώ σημείωσε πως οι χώρες του Συνδέσμου Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) προετοιμάζονται για τα υψηλότερα επιτόκια που θα οριστούν στις πιο ανεπτυγμένες οικονομίες, όπως σε αυτή των ΗΠΑ και της Ευρώπης.
Για αυτό το λόγο κάλεσε τους αξιωματούχους και όσους χαράσσουν πολιτική να επαγρυπνούν για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι μεταβολές της νομισματικής πολιτικής στη χρηματοοικονομική σταθερότητα και στις ροές κεφαλαίων.
«Ξέρουμε ότι η άνοδος των επιτοκίων θα έχει δευτερογενείς επιπτώσεις σε όλο τον κόσμο.
Γνωρίζαμε εδώ και καιρό ότι θα ερχόταν.
Παραμένει αβέβαιο το πώς θα επηρεάσει αυτή η μετάβαση άλλες χώρες, τις εταιρείες, τις θέσεις εργασίας, τα εισοδήματα» τόνισε η κα.Lagarde, η οποία κάλεσε σε περισσότερες μεταρρυθμίσεις αλλά και σε νέα μοντέλα ανάπτυξης, τα οποία θα δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην εσωτερική ζήτηση, στο περιφερειακό εμπόριο και στη διαφοροποίηση των πηγών προσόδων.
Επιπλέον, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ ζήτησε από τα κράτη να προετοιμαστούν για τις αλλαγές που θα φέρουν οι αυτοματισμοί στα εργοστάσια, η τεχνητή νοημοσύνη, η βιοτεχνολογία, οι νέες τεχνολογίες στον χρηματοπιστωτικό τομέα, ή τα ψηφιακά νομίσματα, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό οι χώρες να εντείνουν τις προσπάθειές τους να μετεκπαιδεύσουν εργαζόμενους ώστε να είναι σε καλύτερη θέση για να αξιοποιήσουν τις τεχνολογίες.
Παράλληλα η Lagarde κάλεσε τις κεντρικές τράπεζες να παραμείνουν σε αυξημένη ετοιμότητα καθώς παραμένει η αβεβαιότητα λόγω της εφαρμοζόμενης νομισματικής πολιτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης