Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Η χειρότερη φάση για την bear market των αμερικανικών ομολόγων έχει περάσει ανεπιστρεπτί

Morgan Stanley: Η χειρότερη φάση για την bear market των αμερικανικών ομολόγων έχει περάσει ανεπιστρεπτί
Εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη με Goldman Sachs και W. Buffett για τα αμερικανικά ομόλογα εμφανίζεται η Morgan Stanley
Μία εντελώς διαφορετική εκτίμηση από τους περισσότερους επενδυτικού οίκους φαίνεται ότι έχει η Morgan Stanley αναφορικά με τη μελλοντική πορεία των αμερικανικών κρατικών ομολόγων.
Ομάδα αναλυτών της αμερικανικής τράπεζας, με επικεφαλής των Matthew Hornbach υποστηρίζει ότι η χειρότερη φάση της bear market για τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα είναι, πλέον, παρελθόν.
Η θετική εκτίμηση της Morgan Stanley έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αρνητική άποψη που έχει εκφράσει, πρόσφατα, τόσο η Goldman Sachs όσο και ο γνωστός και επιτυχημένος επενδυτής Warren Buffett.
«Νομίζουμε ότι έχει περάσει το χειρότερο για τα ομόλογα μακροχρόνιας ωρίμανσης», αναφέρουν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας.
Έτσι έρχονται σε αντίθεση και μάλιστα πλήρη με την εκτίμηση της Goldman Sachs ότι εάν η απόδοση των 10ετών αμερικανικών ομολόγων ξεπεράσει το 4,5% έως το τέλος του 2018 τότε οι μετοχές μπορούν να υποχωρήσουν έως και 25%.



Αυτή τη στιγμή η απόδοση των 10ετών αμερικανικών ομολόγων βρίσκεται στο 2,85% και ως εκ τούτου απέχει αρκετά από το να δώσει έναυσμα στο παραπάνω εξαιρετικά αρνητικό σενάριο της Goldman Sachs.
Παράλληλα ο Warren Buffett εκτίμησε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNBC ότι ένα καλά δομημένο χαρτοφυλάκιο με μετοχές είναι καλύτερο από ένα αντίστοιχο με ομόλογα.
Όμως οι αναλυτές της Morgan Stanley διαφωνούν και τονίζουν ότι «η ιστορία έχει δείξει ότι ο μέσος όρος των αναλυτών κάνει λάθος για την πορεία της απόδοσης των 10ετών ομολόγων.
Είτε κάνει λάθος ως προς την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν είτε στο timing που θα συμβεί αυτό.
Είναι καλύτερο να εμπιστευθεί κάποιος τον «όχλο» των επενδυτών και τις δικές του εκτιμήσεις για την πορεία των αποδόσεων των ομολόγων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης