Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 0,2% για τον χρυσό, με το «βλέμμα» στον Powell - Στα 1.332,80 δολ. ανά ουγγιά

Κέρδη 0,2% για τον χρυσό, με το «βλέμμα» στον Powell - Στα 1.332,80 δολ. ανά ουγγιά
Με κέρδη 0,2% έκλεισε ο χρυσός, με τους επενδυτές να στρέφουν τα «βλέμματα» στην αυριανή (27/2) κατάθεση του Jerome Powell ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (26/2/2018) ο χρυσός, με τους επενδυτές να στρέφουν τα «βλέμματα» στην αυριανή (27/2) πρώτη κατάθεση του νέου επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Jerome Powell, ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου.
Ώθηση στον χρυσό προσέφεραν το σχετικά σταθερό δολάριο, καθώς και η υποχώρηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ.
Το επιτόκιο του 10ετούς των ΗΠΑ έχει υποχωρήσει από τα υψηλά 4ετίας του 2,94% που «άγγιξε» την περασμένη εβδομάδα, διαπραγματευόμενο σήμερα γύρω στο 2,86%.
Ο επικεφαλής της Fed του Σεντ Λούις, James Bullard, εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση ότι το λεγόμενο «ουδέτερο» επιτόκιο των ΗΠΑ δεν αναμένεται να αυξηθεί πολύ τα επόμενα δύο χρόνια.
Ο Bullard δήλωσε ακόμη πως το guidance για τα επιτόκια από εδώ και πέρα πρέπει να σκιαγραφεί μια «σχετικά επίπεδη» διαδρομή πολιτικής, ενώ τόνισε πως μια «ουσιαστική» αύξηση των επιτοκίων από το σημερινό επίπεδο θα μπορούσε να καταστήσει την πολιτική της Fed υπερβολικά «περιοριστική».
Ο επικεφαλής της Fed του Σεντ Λούις τόνισε πως η πρόσφατη άνοδος στην απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ οφείλεται εν μέρει στην αύξηση των πληθωριστικών προσδοκιών μεταξύ των επενδυτών.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με κέρδη 0,2% ή 2,50 δολ., στα 1.332,80 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν οριακά έναντι του δολαρίου, στο 1,230 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα κινείτο κατά 0,20% υψηλότερα έναντι του γιεν, στα 106,9.
Σημειώνεται ότι το ενδυναμωμένο δολάριο τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται ακριβότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι ο χρυσός υποχώρησε κατά 1,7% στο σύνολο της περασμένης εβδομάδας.
Η προσοχή των επενδυτών αυτή την εβδομάδα θα είναι στραμμένη σε μια σειρά από οικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ, με σημαντικότερα ίσως εκείνα για τον πληθωρισμό, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν και εταιρικά αποτελέσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης