Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ελληνίδα υπουργός παραιτείται μετά από αντιδράσεις για επίδομα ενοικίου που λάμβανε

Reuters: Ελληνίδα υπουργός παραιτείται μετά από αντιδράσεις για επίδομα ενοικίου που λάμβανε
Ελληνίδα υπουργός παραιτείται μετά από αντιδράσεις για επίδομα ενοικίου που λάμβανε
Ελληνίδα αναπληρώτρια υπουργός παραιτήθηκε τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 μετά από έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από αναφορές ότι είχε λάβει επίδομα ενοικίου, παρά τον προσωπικό της πλούτο, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.
Η Ράνια Αντωνοπούλου, που ήταν αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και υπεύθυνη για το χαρτοφυλάκιο της ανεργίας από το 2015, είχε δικαίωμα επιδόματος, που προβλέπεται για τα κυβερνητικά στελέχη που δεν μένουν στην Αθήνα.
Ωστόσο, εφημερίδα της Κυριακής αναφέρει ότι το διεκδίκησε, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων σε μια χώρα όπου ένα τρίτο του πληθυσμού ζει σε συνθήκες φτώχειας και η ανεργία είναι υψηλότερη από οπουδήποτε στην Ευρωζώνη.
Η αντιπολίτευση ζήτησε να παραιτηθεί.
Οι εφημερίδες ανέφεραν ότι στη δήλωσή τους, η Αντωνοπούλου και ο σύζυγός της, Υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, δήλωσαν εισόδημα 450.000 ευρώ το 2015 και κατέχουν σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ σε τραπεζικές καταθέσεις καθώς και ακίνητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
"Το πλουσιότερο ζευγάρι στην κυβέρνηση ... ξεπέρασε τα όρια", γράφει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα στην πρώτη του σελίδα την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018.
Άλλες εφημερίδες ανέφεραν ότι το εν λόγω διαμέρισμα ήταν σε πλούσια γειτονιά της Αθήνας.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε στην Αντωνοπούλου ότι «δεν θεωρεί σωστό να εκμεταλλευτεί αυτή την διάταξη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Δημήτρης Τζανακόπουλος τη Δευτέρα.
Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος είπε ότι ο Τσίπρας αποφάσισε να καταργήσει το επίδομα για τα μη κοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης.
Η Αντωνοπούλου αναγνώρισε ότι ζήτησε και έλαβε 23.000 ευρώ για ενοίκιο για δύο χρόνια έως τον Αύγουστο του 2017 και πρότεινε να επιστρέψει τα χρήματα, αλλά αρνήθηκε ότι διέπραξε αδίκημα λέγοντας ότι είχε ενεργήσει σύμφωνα με το νόμο.
"Δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μου να προκαλέσω την αίσθηση της δικαιοσύνης του κοινού ούτε να προσβάλω τον ελληνικό λαό", ανέφερε σε δήλωση.
"Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου κρίσης, όπου χιλιάδες άνθρωποι αγωνίζονται για τα σπίτια τους, το εισόδημα τους, τα δάνειά τους, συνειδητοποιώ ότι κάθε όφελος, ακόμη και νόμιμο, προκαλεί οργή.
"Γνωρίζω επίσης ότι η οικονομική μου κατάσταση ... μεγάλωσε την αγανάκτηση των ανθρώπων".
Η Αντωνοπούλου, οικονομολόγος, είχε πάρει άδεια από τη θέση της ως διευθύντρια του προγράμματος Ισότητας των Φύλων και Οικονομίας στο Ινστιτούτο Levy Economics του Bard College, στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του think tank.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης