Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall Street, με το «βλέμμα» σε Fed και macro - Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων, στο 2,84% του 10ετούς ΗΠΑ

Άνοδος στη Wall Street, με το «βλέμμα» σε Fed και macro - Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων, στο 2,84% του 10ετούς ΗΠΑ
Με συγκρατημένη άνοδο άνοιξε η Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν τα «βλέμματα» στην αυριανή κατάθεση του Jerome Powell ενώπιον του Κογκρέσου
Με συγκρατημένη άνοδο άνοιξε σήμερα (26/2/2018) η Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν ορισμένα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, στρέφοντας, παράλληλα, τα «βλέμματα» στην αυριανή (27/2) πρώτη κατάθεση του νέου επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Jerome Powell, ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,4%, στις 25.415,94 μονάδες, ο S&P 500 σημείωνε άνοδο 0,4% στις 2.758,12 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,5% υψηλότερα, στις 7.371,02 μονάδες.


Η Wall Street έκλεισε με κέρδη την Παρασκευή (23/2), σημειώνοντας ένα μίνι ράλι προς το τέλος της συνεδρίασης, καθώς έκθεση της Fed δεν προσέφερε ενδείξεις για ανησυχίες της κεντρικής τράπεζας σχετικά με έναν ανεξέλεγκτο πληθωρισμό, που θα μπορούσε να δικαιολογήσει περισσότερες από τρεις αυξήσεις των επιτοκίων το 2018.
Ο επικεφαλής της Fed του Σεντ Λούις, James Bullard, εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση ότι το λεγόμενο «ουδέτερο» επιτόκιο των ΗΠΑ δεν αναμένεται να αυξηθεί πολύ τα επόμενα δύο χρόνια.
Ο Bullard δήλωσε ακόμη πως το guidance για τα επιτόκια από εδώ και πέρα πρέπει να σκιαγραφεί μια «σχετικά επίπεδη» διαδρομή πολιτικής, ενώ τόνισε πως μια «ουσιαστική» αύξηση των επιτοκίων από το σημερινό επίπεδο θα μπορούσε να καταστήσει την πολιτική της Fed υπερβολικά «περιοριστική».
Την ίδια ώρα, ώθηση στις αμερικανικές μετοχές προσφέρει και ο μετριασμός των ανησυχιών για τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, με το επιτόκιο του 10ετούς των ΗΠΑ να έχει υποχωρήσει από τα υψηλά 4ετίας του 2,94% που «άγγιξε» την περασμένη εβδομάδα.
Σήμερα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρεί στο 2,84%.
Ο επικεφαλής της Fed του Σεντ Λούις τόνισε πως η πρόσφατη άνοδος στην απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ οφείλεται εν μέρει στην αύξηση των πληθωριστικών προσδοκιών μεταξύ των επενδυτών.
Η προσοχή των επενδυτών αυτή την εβδομάδα θα είναι στραμμένη σε μια σειρά από οικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ, με σημαντικότερα ίσως εκείνα για τον πληθωρισμό, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν και εταιρικά αποτελέσματα.
Εν τω μεταξύ, οριακά πτωτικά κινείται σήμερα ο δείκτης CBOE Volatility Index (VIX), αντικατοπτρίζοντας περαιτέρω υποχώρηση της μεταβλητότητας στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης.
Ο ευρέως γνωστός «δείκτης φόβου» βρίσκεται στις 16,4 μονάδες, όταν στις 5 Φεβρουαρίου 2018, οπότε και κατέρρευσαν οι δείκτες της Wall Street, είχε «εκτοξευτεί» στις 30 μονάδες.
Εντός του 2018, ο δείκτης έχει σημειώσει άνοδο κατά 40%.
To ελληνικό ETF GREK υποχωρεί κατά 0,8% στα 10,58 δολ.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, πτωτικά κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, αν και παραμένουν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων, δεχόμενο ώθηση από τις δηλώσεις που έγιναν από πλευράς Σαουδικής Αραβίας ότι θα συνεχίσει να μειώνει την παραγωγή της, σύμφωνα με το σχέδιο του ΟΠΕΚ που στοχεύει στην εξισορρόπηση της αγοράς.
Ειδικότερα, περί τις 16:45, το Brent υποχωρεί κατά 0,4% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 66,8 δολ. ανά βαρέλι, ενώ προηγουμένως είχε αγγίξει ακόμα και τα 67,43 δολ. ανά βαρέλι - η υψηλότερη τιμή από τις 7 Φεβρουαρίου 2018 - ενώ το αργό καταγράφει απώλειες 0,3% στα 63,3 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης