Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος για Αντωνοπούλου: Ο Τσίπρας της είπε ότι κακώς παίρνει επιδότηση ενοικίου – Περιμένουμε απάντηση

Τζανακόπουλος για Αντωνοπούλου: Ο Τσίπρας της είπε ότι κακώς παίρνει επιδότηση ενοικίου – Περιμένουμε απάντηση
Η κυβέρνηση προσπαθεί να εξορθολογήσει τα συστήματα των αμοιβών τόσο των βουλευτών όσο και των υπουργών είπε ο κ.Τζανακόπουλος
Την θέση ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετέφερε τη διαφωνία του στην αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου ότι κακώς έκανε χρήση της διάταξης για την επιδότηση ενοικίου διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι ο κ.Τσίπρας έχει μιλήσει με την κα.Αντωνοπούλου και πλέον περιμένει και τη δική της τοποθέτηση.
«Ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει με την αναπληρωτή υπουργό, της μετέφερε ότι δεν θεωρεί ορθό το γεγονός ότι έγινε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης, από εκεί και πέρα περιμένουμε και τη δική της τοποθέτηση.
Με αυτή την έννοια δεν θέλω να κάνω κανένα περαιτέρω σχόλιο» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησής της.
«Η ώμη του πρωθυπουργού είναι ότι δεν έπρεπε να έχει γίνει η χρήση της συγκεκριμένης διάταξης, από εκεί και πέρα σας λέω ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει δείξει με σειρά ενεργειών της ότι προσπαθεί να εξορθολογήσει τα συστήματα των αμοιβών, τόσο των βουλευτών όσο και των υπουργών, με διατάξεις που αφορούν την φορολογική εξίσωση μεταξύ πολιτικών και όλων των υπολοίπων πολιτών, έχουμε πάρει πολύ συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή και νομίζω ότι αυτό είναι το κεντρικό στίγμα αυτής της κυβέρνησης» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος σχετικά με τα σενάρια περί ανασχηματισμού, υποστήριξε πως αυτός δεν προαναγγέλλεται.
Σχετικά με τις προκλήσεις της Τουρκίας ο κ.Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στις αυστηρές εκκλήσεις της ΕΕ προς την Άγκυρα.

«Η Τουρκία εντείνει την επιθετική της ρητορική το τελευταίο διάστημα, αλλά και την επιθετική και προκλητική της στάση σε μια σειρά από ζητήματα.
Οι τοποθετήσεις της πολιτικής ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν σαφής υπέρ των θέσεων της Ελλάδας στη συγκεκριμένη αντιπαράθεση.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση τοποθετήθηκε και δια του κ. Τουσκ με ευθύτητα υπέρ των θέσεων που εκφράζει η Ελλάδα και υιοθέτησε αυτές τις θέσεις ως θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απηύθυνε αυστηρότατες εκκλήσεις στην Τουρκία να επιστρέψει στο δρόμο της πολιτικής συνεννόησης και της υπεύθυνης διπλωματίας.
Η Τουρκία αντιμετωπίζει τα δικά της προβλήματα τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά.
Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την κατάσταση.
Βεβαίως πρέπει να υπάρχει προβληματισμός αλλά είμαι αισιόδοξος ότι με την συνεπή στάση και των ευρωπαίων εταίρων μας θα αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση» τόνισε ο κ.Τζανακόπουλος, επισημαίνοντας ότι «δεν πρέπει να υπερθεματίζουμε σε πατριωτισμό στη συγκεκριμένη φάση, αλλά να προσπαθήσουμε να συνεννοηθούμε».
Όσον αφορά το θέμα των Σκοπίων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος παραμένει και ότι η διαπραγματευτική τοποθέτηση της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει».
Στο μέτωπο της οικονομίας ο κ.Τζανακόπουλος τόνισε ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα με την εκταμίευση της δόσης» ότι «όλα προχωρούν κανονικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης