Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έληξε η αναταραχή στις φυλακές Κορυδαλλού

Έληξε η αναταραχή στις φυλακές Κορυδαλλού
Ένταση προκλήθηκε το μεσημέρι από ομάδα περίπου 70 ατόμων έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης
(Upd3) Έληξε η αναταραχή που επικράτησε από νωρίς το πρωί σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου οι κρατούμενοι στις πτέρυγες Α και Δ, μεταξύ των οποίων και μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, κατέλαβαν κοινόχρηστους χώρους των φυλακών.
Υπενθυμίζεται ότι η διαμαρτυρία των κρατουμένων είχε να κάνει με την απόφαση για μεταγωγή, από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές που κρατείται (Λάρισα), του 29χρονου Κ. Γιαγτζόγλου, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο για την αποστολή τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο.
Ακόμη, ένταση προκλήθηκε το μεσημέρι από ομάδα περίπου 70 ατόμων που  διαμαρτυρήθηκαν έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης για όσα διαδραματίζονται στις φυλακές Κορυδαλλού και μάλιστα, έγιναν προσαγωγές.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Επεισόδια είναι σε εξέλιξη από σήμερα (24/2) το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς οι κρατούμενοι στις πτέρυγες Α και Δ, μεταξύ των οποίων και μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, έχουν καταλάβει κοινόχρηστους χώρους των φυλακών.

Η διαμαρτυρία έχει να κάνει με την απόφαση για μεταγωγή και επιστροφή στις φυλακές Λάρισας του 29 χρονου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο για την αποστολή του τρομοδέματος που είχε σταλεί στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο το οποίο και προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό του.
Επεισόδια είναι σε εξέλιξη από σήμερα (24/2) το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς οι κρατούμενοι στις πτέρυγες Α και Δ, μεταξύ των οποίων και μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, έχουν καταλάβει κοινόχρηστους χώρους των φυλακών.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι κρατούμενοι έχουν πάρει και κλειδιά τα οποία ανοίγουν μία εκ των θυρών της φυλακής ενώ τις φυλακές επισκέπτεται αυτή την ώρα εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να επιστέψουν οι κρατούμενοι στα κελιά τους. 

Ανακοίνωση του Κουφοντίνα για την εξέγερση στον Κορυδαλλό 

Την απόφαση τους να κρατήσουν ανοιχτό τις μεσημεριανές ώρες το προαύλιο των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού ως διαμαρτυρία για τη μεταγωγή του 29χρονου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου ανακοίνωσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας.
Πρόκειται για ανακοίνωση την οποία συνυπογράφει ο Κουφοντίνας, (ο οποίος κρατείται σε αυτή την πτέρυγα των γυναικείων φυλακών) η οποία αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, και υπογράφεται ως «ανακοίνωση πολιτικών κρατουμένων υπογείου».
«Συμπαραστεκόμαστε στη διαμαρτυρία των κρατουμένων στις ανδρικές φυλακές. Ο αυταρχισμός του υπουργείου δικαιοσύνης δε θα περάσει!» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης