Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Καζάνι που βράζει» η Παλαιστίνη λόγω της μεταφοράς της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ

«Καζάνι που βράζει» η Παλαιστίνη λόγω της μεταφοράς της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ
Οι Παλαιστίνιοι αντέδρασαν έντονα την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι θα μεταφέρουν την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ 
Οι Παλαιστίνιοι αντέδρασαν έντονα την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι θα μεταφέρουν την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ μέχρι το Μάιο 2018, λέγοντας ότι αυτό θα μπορούσε να καταστρέψει την προοπτική μιας λύσης μεταξύ των δύο κρατών στην ισραηλινο-παλαιστινιακή κρίση.
Συγκρούσεις ξέσπασαν στη Γάζα και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη νωρίτερα την Παρασκευή, σε μία εβδομαδιαία διαμαρτυρία κατά της στάσης του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump για την Ιερουσαλήμ, η οποία έχει επίσης εξαγριώσει τους πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες σε όλη την περιοχή και έχει απογοητεύσει τους ευρωπαίους συμμάχους.
Ο Saeb Erekat, ο κύριος διαπραγματευτής των Παλαιστινίων στις ειρηνευτικές συνομιλίες που έχουν παγώσει από το 2014, ανέφερε ότι η κίνηση των ΗΠΑ δείχνει "αποφασιστικότητα να παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, να καταστρέψουν τη λύση των δύο κρατών και να προκαλέσουν τα συναισθήματα του παλαιστινιακού λαού καθώς και όλων των Αράβων, Μουσουλμάνων και Χριστιανών σε όλο τον κόσμο".
Ο Erekat, ο οποίος είναι και γενικός γραμματέας της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, δήλωσε:
"Ο Trump και η κυβέρνησή του έχουν αποκλείσει τις ΗΠΑ από το να είναι μέρος της λύσης μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων.
Αντίθετα, ο κόσμος βλέπει τώρα ότι αποτελούν μέρος του προβλήματος".
Ο Trump ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο 2017 ότι οι ΗΠΑ θα αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, παραβιάζοντας πολιτικές δεκαετιών.
Στη Γάζα, ένας αξιωματούχος της Χαμάς, ο Sami Abu Zuhri, δήλωσε:
"Η μετακίνηση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ αποτελεί κήρυξη πολέμου εναντίον του αραβικού και μουσουλμανικού έθνους και η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρέπει να επανεξετάσει την κίνησή της.
Είκοσι πέντε Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς του ισραηλινού στρατού κατά τη διάρκεια συγκρούσεων κατά μήκος του φράχτη με το Ισραήλ στη Γάζα.
Παλαιστίνιοι γιατροί δήλωσαν ότι τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι, οι περισσότεροι από τους οποίους στη Γάζα, έχουν σκοτωθεί σε διαμαρτυρίες κατά της απόφασης του Trump μετά την ανακοίνωση της 6ης Δεκεμβρίου 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης