Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall Street, καθώς υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων - Το «βλέμμα» στη Fed

Άνοδος στη Wall Street, καθώς υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων - Το «βλέμμα» στη Fed
Με κέρδη άνοιξε η Wall Street, καθώς οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ υποχωρούν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα
Με κέρδη άνοιξε σήμερα (23/2/2018) η Wall Street, καθώς οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ υποχωρούν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, με τους επενδυτές να επικεντρώνουν την προσοχή τους σε μια σειρά από ομιλίες αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), καθώς και μια έκθεση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες αυξήσεις επιτοκίων.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,54%, στις 25.097,98 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,69% και κινείτο στις 2.722,52 μονάδες και ο Nasdaq κινείτο κατά 0,75% υψηλότερα, στις 7.263,83 μονάδες.


Πάντως οι τρεις δείκτες βρίσκονται σε τροχιά να καταγράψουν απώλειες για το σύνολο της εβδομάδας, της τάξεως του 1% για Dow και S&P 500 και 0,4% για Nasdaq.
Αυτή η εβδομάδα ήταν ιδιαίτερα νευρική για τη Wall, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ να «εκτοξεύεται» στα υψηλά 4ετίας του 2,94% και τους κύριους δείκτες να κλείνουν στο «κόκκινο» μετά τη δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, τα οποία ανέφεραν πως η ισχυρότερη του αναμενομένου οικονομική ανάπτυξη των Ηνωμένων Πολιτειών, ειδικά σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, θέτει τις βάσεις για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων κατά το τρέχον έτος, επιβεβαιώνοντας την πρόβλεψη ορισμένων για «επιθετικότερη» σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.
Χθες, η Wall Street έκλεισε με μεικτά πρόσημα, στην προσπάθεια να ανακάμψει μετά από δύο ημέρες απωλειών.
Οι ανησυχίες για τις αγορές ομολόγων δείχνουν να έχουν μετριαστεί, με τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ να κινούνται πτωτικά σήμερα.
Σήμερα, οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ κινούνται πτωτικά.
Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ υποχωρεί στο 2,88%, ενώ του 30ετούς στο 3,16%.
Η Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής που αναμένεται να δημοσιεύσει σήμερα η Fed, εν όψει της κατάθεσης του επικεφαλής της, Jerome Powell, ενώπιον του Κογκρέσου την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να επικεντρωθεί στην οικονομία και στον πληθωρισμό των ΗΠΑ.
Η έκθεση αναμένεται να προσφέρει περαιτέρω ενδείξεις αύξησης του πληθωρισμού, αυξάνοντας τις προσδοκίες για μια άνοδο του σχετικού δείκτη προς τον στόχο της κεντρικής τράπεζας για 2%.
Την έκθεση αναμένεται να παρακολουθήσουν πολύ προσεχτικά οι επενδυτές, δεδομένης της αντίδρασης των αγορών στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη (21/2).
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Hewlett Packard Enterprise σημείωσε «άλμα» 10% μετά τη δημοσίευση των τριμηνιαίων της κερδών και ενός ισχυρού guidance.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, οριακή άνοδο καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, στον απόηχο των χθεσινών στοιχείων που έδειξαν μια απροσδόκητη πτώση στα αποθέματα των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, περί τις 16:55, το Brent ενισχυόταν κατά 0,2%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 66,5 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο 0,2%, στα 62,8 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ), τα αποθέματα αργού για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2018 υποχώρησαν κατά 1,6 εκατ. βαρέλια, στα 420,48 εκατ. βαρέλια συνολικά.
Ωστόσο, οι εξαγωγές της χώρας για την περασμένη εβδομάδα ανήλθαν στα 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, φτάνοντας κοντά στα 2,1 εκατ. βαρέλια του Οκτωβρίου 2017, τα οποία και αποτελούν επίπεδα ρεκόρ.
Σε ό,τι αφορά την παραγωγή της χώρας, αυτή παρέμεινε αμετάβλητη στα 10,27 εκατ. βαρέλια ημερησίως, όγκος παραγωγής κοντά στη Ρωσία, η οποία αποτελεί τον κορυφαίο παραγωγό παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης