Τελευταία Νέα
Διεθνή

Higgins (πρ. Ιρλανδίας): Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη η σχέση Βρετανίας - ΕΕ μετά το Brexit

Higgins (πρ. Ιρλανδίας): Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη η σχέση Βρετανίας - ΕΕ μετά το Brexit
Η Ιρλανδία συνεχίζει να εργάζεται με τα κράτη-μέλη και την ομάδα δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το γεγονός ότι η μελλοντική του σχέση με την ΕΕ δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη, μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για το νησί της Ιρλανδίας, καθώς και για την ειρηνευτική διαδικασία, ανέφερε ο πρόεδρος της Ιρλανδίας κ. Michael Higgins στην αντιφώνησή του, κατά το επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Έλληνας ομόλογός του κ. Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ωστόσο, σημείωσε ότι η Ιρλανδία συνεχίζει να εργάζεται με τα κράτη-μέλη και την ομάδα δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις διαπραγματεύσεις του άρθρου 50 και είμαστε ιδιαιτέρως ευγνώμονες, όπως είπε, προς την Ελληνική Δημοκρατία για την φιλία και την αλληλεγγύη, που δείχνει καθώς από κοινού αντιμετωπίζουμε αυτές τις προκλήσεις.
Παράλληλα, ο κ. Higgins αναφέρθηκε στις κοινές αξίες και αρχές που συνδέουν Ιρλανδία και Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε την προσήλωση των δυο λαών και τους αγώνες τους για Ελευθερία και Δημοκρατία.
Καταλήγοντας, υπογράμμισε τα περιθώρια διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών και προσκάλεσε τον Έλληνα ομόλογό του κ. Προκόπη Παυλόπουλο να επισκεφθεί σύντομα την Ιρλανδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης