Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΥΠΟΙΚ για Moody's: Δικαιολογμένη και βάσιμη η αισιοδοξία για την ελληνική οικονομία

ΥΠΟΙΚ για Moody's: Δικαιολογμένη και βάσιμη η αισιοδοξία για την ελληνική οικονομία
Αισιοδοξία η οποία είναι βάσιμη καθώς στηρίζεται σε πολυμέτωπη πρόοδο με προοπτική την οριστική έξοδο από την κρίση
Ως δικαιολογημένη χαρακτηρίζει την αισιοδοξία του οίκου αξιολόγησης Moody's για την ελληνική οικονομία, το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του, αναφερόμενο στη χθεσινή (21/2) αναβάθμιση από τον οίκο.
Στην ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «νέα αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, αυτή τη φορά κατά δύο βαθμίδες (σε Β3 από Caa2)  με θετικό outlook από τον οίκο Moody's.
Ενισχύονται περαιτέρω οι θετικές προσδοκίες για το 2018 καθώς στους δύο πρώτους μήνες και οι τρεις οίκοι έχουν προχωρήσει σε αναβάθμιση της χώρας. 
Αισιοδοξία η οποία είναι βάσιμη καθώς στηρίζεται σε πολυμέτωπη πρόοδο με προοπτική την οριστική έξοδο από την κρίση:

-  Η τεχνική συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους βρίσκεται σε εξέλιξη και τα αποτελέσματα πρόκειται να παρουσιαστούν στο Εuroworking group της 1ης Μαρτίου.
- Η τέταρτη αξιολόγηση ξεκινά την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου με συζητήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και επικεφαλής θεσμών και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ομαλή ολοκλήρωσή της.
- Το νέο ολιστικό σχέδιο βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης εκπονείται και πρόκειται να παρουσιαστεί τον Απρίλιο του 2018.
- Το μαξιλάρι ρευστότητας συνεχίζει να κτίζεται για την στήριξη της οικονομίας και την διασφάλιση σταθερής πρόσβασης στις αγορές.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να εργάζεται σταθερά και εντατικά, προσηλωμένη στην οριστική έξοδο της χώρας από το Πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης