Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΔΕΗ: Τι προτείνουν οι συνδικαλιστές για τον σταθμό στο Αμύνταιο

ΔΕΗ: Τι προτείνουν οι συνδικαλιστές για τον σταθμό στο Αμύνταιο
O πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης αναφέρει ότι: «Αν ο ΑΗΣ Αμυνταίου δεν συμπεριληφεί στον εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό, τότε δεν έχει κανένα νόημα καμία πρόταση
Σε τοποθετήσεις για το μέλλον του λιγνιτικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στο Αμύνταιο προχώρησαν σήμερα συνδικαλιστικοί φορείς της ΔΕΗ, ενόψει της υποχρέωσης να διακοπεί η λειτουργία του εφόσον δεν αναβαθμιστεί περιβαλοντικά και των σχετικών επιχειρηματικών προτάσεων που έχουν αποσταλεί στη ΔΕΗ.
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης αναφέρει ότι: «Αν ο ΑΗΣ Αμυνταίου δεν συμπεριληφεί στον εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό, τότε δεν έχει κανένα νόημα καμία πρόταση.
Η ΓΕΝΟΠ και οι εργαζόμενοι δίνουμε αγώνα να ενταχθεί σε αυτόν.
Προτάσεις που βοηθούν την εταιρία προς αυτή την κατεύθυνση είναι ευπρόσδεκτες.
Η διοίκηση της εταιρίας πρέπει να αξιολογήσει όσες υφίστανται και να επιλέξει την πλέον συμφέρουσα» και προσθέτει:
«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να ταυτίζει τη ΓΕΝΟΠ με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα ούτε καν να διατυπώνει υπόνοιες.
Ο τίτλος «ΓΕΝΟΠ: Η πρόταση Μυτιληναίου για το Αμύνταιο συμφέρει τη ΔΕΗ, είναι απόλυτα ανακριβής».
Υπέρ της παραμονής του εργοστασίου στην ιδιοκτησία της ΔΕΗ τάσσεται η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ, καλώντας την κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΔΕΗ, να προχωρήσουν σε όλες τις ενέργειες για την επέκταση της λειτουργίας του.
Η ΕΤΕ καλεί τη ΔΕΗ να χρηματοδοτήσει την αναβάθμιση του σταθμού που απαιτεί ποσό της τάξης των 70 - 100 εκατ. ευρώ και ζητά επίσης, την παραγόμενη ενέργεια να τη διαχειρίζεται η ΔΕΗ και να την πουλά στο χρηματιστήριο ενέργειας και καταλήγει: «Ως εκ τούτου, δηλώσεις συνδικαλιστικών στελεχών που είναι αντίθετες με τις θέσεις των θεσμικών οργάνων του συνδικαλιστικού κινήματος, δεν μας βρίσκουν σύμφωνους».
Τέλος, επτά μέλη του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ από την παράταξη του Ενωτικού Αγωνιστικού Μετώπου σε κοινή δήλωσή τους αναφέρουν: «Διαχωρίζουμε πλήρως τη θέση μας από τις πρόσφατες δηλώσεις του συναδέλφου Γιώργου Αδαμίδη, που αφορούν το μέλλον του ΑΗΣ Αμυνταίου σύμφωνα με πρόταση που έχει κατατεθεί από τον όμιλο Μυτιληναίου. Οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΔΕΗ αγωνίζονται για τη βιωσιμότητα και το μέλλον του ομίλου και οι θέσεις μας για όλα αυτά είναι εκφρασμένες στα Δ.Σ. και αποφασισμένες στα Συνέδρια της Ομοσπονδίας μας».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης