Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εσφαλμένος συναγερμός η επιχείρηση της αστυνομίας στις Βρυξέλλες έπειτα από ανησυχητικές μαρτυρίες

Εσφαλμένος συναγερμός η επιχείρηση της αστυνομίας στις Βρυξέλλες έπειτα από ανησυχητικές μαρτυρίες
Αστυνομικοί είχαν αποκλείσει ένα κτίριο κοντά στην πλατεία Σαιν-Ντενί
(upd) Η επιχείρηση που διεξήγαγε η αστυνομία νωρίτερα σήμερα (22/2/2018) στη συνοικία Φόρεστ των Βρυξελλών, έπειτα από πολλές ανησυχητικές μαρτυρίες που μιλούσαν για το ενδεχόμενο ενός φόνου, τερματίστηκε καθώς οι ερευνητές δεν εντόπισαν τίποτα το ύποπτο, ανακοίνωσε η εισαγγελία της βελγικής πρωτεύουσας.
«Διεξήχθησαν ενδελεχείς έλεγχοι στα κτίρια όπου (βάσει των πληροφοριών) είχε διαπραχθεί ένα έγκλημα ή ενδεχόταν να κρύβονται ένοπλοι άνδρες» σημείωσαν οι εισαγγελικές αρχές στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν.
«Τελικά, δεν βρέθηκε κάτι το ύποπτο από τις αστυνομικές αρχές και η περίμετρος (ασφαλείας που είχε οριστεί) ήρθη γύρω στις 15.05 τοπική ώρα» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την εισαγγελία, «ένας άνδρας, πολωνικής υπηκοότητας, έδωσε συγκεχυμένες πληροφορίες σε έναν κοινωνικό λειτουργό» νωρίτερα το πρωί κάνοντας λόγο για «απειλές εναντίον του».
Τα γεγονότα «εκτυλίχθηκαν σε μια διεύθυνση στα περίχωρα της πλατείας Σεν Ντενί στο Φόρεστ», η οποία αποκλείστηκε από δυνάμεις της αστυνομίας, όμως «αργότερα το πρωί, οι αστυνομικές αρχές νόμιζαν πως κατάλαβαν» από τη μαρτυρία του άνδρα «ότι ένας δολοφόνος πιθανόν να βρισκόταν σε μια διεύθυνση κοντά στην ίδια πλατεία Σεν Ντενί» συνέχισε ο ίδιος.
Κατόπιν, κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί έδωσαν βάση και «σε άλλες μαρτυρίες, ότι άνδρες πιθανόν ένοπλοι, ενδέχετο να είχαν ταμπουρωθεί σε ένα από τα διαμερίσματα».
Προκειμένου να μην υπάρξει κανένας κίνδυνος, οι αστυνομικοί όρισαν μια «περίμετρο ασφαλείας», η οποία «ενισχύθηκε με την παρουσία μελών της ομοσπονδιακής αστυνομίας».
Ισχυρές δυνάμεις των υπηρεσιών επιβολής του νόμου αναπτύχθηκαν στην περιοχή, μεταξύ αυτών αστυνομικοί με αυτόματα όπλα και ένα ελικόπτερο.

Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, που περιλαμβάνει ειδικές μονάδες, είναι σε εξέλιξη στη νότια περιοχή των Βρυξελλών, έπειτα από μια πληροφορία για ενδεχόμενη ανθρωποκτονία.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης πως ένας ένοπλος κρύβεται στην περιοχή.
Ο εκπρόσωπος είπε πως οι ειδικές μονάδες της ομοσπονδιακής αστυνομίας αναπτύχθηκαν αφού ένας Πολωνός ανέφερε πως κάποιος δολοφονήθηκε το πρωί.
«Ερευνούν τα κτίρια, όμως μπορούμε να πούμε πως δεν υπήρξε οποιαδήποτε τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε η εκπρόσωπος.
Οι Βρυξέλλες εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας από τον Μάρτιο 2016, όταν καμικάζι βομβιστές είχαν σκοτώσει 32 ανθρώπους στο αεροδρόμιο και το μετρό.

(Αρχική δημοσίευση Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 15:05)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης