Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φορτσάκης: Πολύ καλό νέο η αναβάθμιση της Ελλάδας από τη Moody’s – Θετική για την οικονομία

Φορτσάκης: Πολύ καλό νέο η αναβάθμιση της Ελλάδας από τη Moody’s – Θετική για την οικονομία
Το ερώτημα είναι πώς ο κόσμος θα ωφεληθεί από αυτή τη βελτίωση που υπάρχει προς τα έξω είπε ο κ.Φορτσάκης
Την θέση ότι η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody’s είναι ένα πολύ καλό νέο και θετική ανακοίνωση για την ελληνική οικονομία διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Θ. Φορτσάκης.
«Είναι ένα πολύ καλό νέο.
Είναι η τρίτη αναβάθμιση που έρχεται στη σειρά και δείχνει ότι τα μεγέθη στην Ελλάδα βελτιώνονται.
Η ανακοίνωση αυτή είναι θετική για την ελληνική οικονομία.
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία.
Το ερώτημα που παραμένει και πρέπει να απαντήσουμε είναι πώς ο κόσμος θα ωφεληθεί απ' αυτή τη βελτίωση που υπάρχει προς τα έξω.
Γιατί άλλο είναι τα νούμερα που καταγράφονται κατά τρόπο ψυχρό και άλλο οι άνθρωποι που είναι πίσω από τα νούμερα» είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Φορτσάκης, τονίζοντας ότι αυτή η επιτυχία «δεν αντιστοιχεί σε μία πραγματική άνοδο της οικονομίας αλλά σε μία αιματηρή προσπάθεια που έγινε που στηρίχθηκε κυρίως σε μέτρα φοροεισπρακτικού χαρακτήρα για να μπορέσουν τα δημοσιονομικά να συγκρατηθούν».
«Συγκρατήθηκαν πραγματικά τα δημοσιονομικά αλλά ο τρόπος με τον οποίο γίνεται αυτή η συγκράτηση δείχνει ότι πρέπει να συγκρατηθεί το κέντρο βάρος και να περάσουμε σε μια πολιτική αναπτυξιακή, η οποία ακόμα δεν υπάρχει» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.
«Η καθαρή έξοδος ή η πιστωτική γραμμή - γιατί αυτό είναι το ερώτημα που τίθεται - είναι συνάρτηση με το αν η Ελλάδα θα μπορέσει να πετύχει επιτόκια εφάμιλλα εκείνων που επιτυγχάνουν οι άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτό είναι κάτι το οποίο θα απαντήσουν οι αγορές.
Προς το παρόν τα επιτόκια είναι ακόμα αρκετά υψηλά.
Μακάρι να μπορέσουν στο μέλλον να μειωθούν» είπε ο κ.Φορτσάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης