Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Deutsche Bank και Barclays θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα

Goldman Sachs: Deutsche Bank και Barclays θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα
Οι τράπεζες αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω των κανονισμών και των συρρικνωμένων ισολογισμών
Η Deutsche Bank και η Barclays, δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης, θα συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα όσον αφορά την επίτευξη των στόχων ακόμα και να βελτιώσουν τα έσοδα τους από την επενδυτική στρατηγική κατά 50% το 2018, σύμφωνα με ανάλυση της Goldman Sachs.
Όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, η Deutsche Bank θα προσπαθήσει να επιτύχει φέτος απόδοση ιδίων κεφαλαίων 10%, ακόμη και αν τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική αντιστοιχούν στα επίπεδα πριν από την κρίση του 2006, ενώ σε παρόμοια θέση βρίσκεται και η Barclays.
Επισημαίνεται ότι τόσο ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, John Cryan, και ο διευθύνων σύμβουλος της Barclays, Jes Staley, έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειες τους στην επίτευξη περισσότερο εσόδων από την επενδυτική τραπεζική, αφού ανέλαβαν τον έλεγχο των τραπεζών πριν από περίπου δύο χρόνια.
Ενώ η επιστροφή της μεταβλητότητας στις αγορές φέτος είναι πιθανό να βελτιώσει τα έσοδα, οι ίδιοι συνεχίζουν -σύμφωνα με τους αναλυτές- να αντιμετωπίζουν τον αντίκτυπο των κανονισμών μετά την κρίση και των συρρικνωμένων ισολογισμών.
Η επίτευξη ουσιαστικών αποδόσεων «φαίνεται δύσκολη» τόσο για τη Deutsche Bank όσο και για την Barclays «ακόμη και σε ένα περιβάλλον που είναι υποστηρικτικό στα έσοδα» ανέφεραν οι αναλυτές.
Στον αντίποδα σε καλύτερη θέση βρίσκονται οι ελβετικές τράπεζες Credit Suisse και UBS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης