Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 1,9% για τον χρυσό, λόγω της ανόδου του δολαρίου - Στα 1.331,20 δολ. ανά ουγγιά

Απώλειες 1,9% για τον χρυσό, λόγω της ανόδου του δολαρίου - Στα 1.331,20 δολ. ανά ουγγιά
Με βαριές απώλειες 1,9% έκλεισε ο χρυσός, καταγράφοντας τη χειρότερη ημερήσια πτώση σε διάστημα 1,5 έτους
Με βαριές απώλειες έκλεισε σήμερα (20/2/2018) ο χρυσός, καταγράφοντας μάλιστα τη χειρότερη ημερήσια πτώση σε διάστημα 1,5 έτους, καθώς η συνεχιζόμενη άνοδος του δολαρίου ασκεί πιέσεις στη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο.
Το δολάριο κινείται ανοδικά και σήμερα, απομακρυνόμενο περαιτέρω από τα χαμηλά 3 ετών, παρά τον προβληματισμό των επενδυτών αναφορικά με το έλλειμμα στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ.
Οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι περικοπές των εταιρικών φόρων και οι αυξημένες κυβερνητικές δαπάνες θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ, το οποίο αναμένεται το 2019 να «αγγίξει» το 1 τρισ. δολ.
Οι περικοπές φόρων και στα σχέδια για τις δαπάνες στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν την άνοδο της οικονομίας της χώρας, προκαλώντας μία ανεπιθύμητη αύξηση του πληθωρισμού.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε με απώλειες 1,9% ή 25,10 δολ., στα 1.331,20 ανά ουγγιά, καταγράφοντας τη χειρότερη ημερήσια πτώση από τις 15 Δεκεμβρίου 2016, όταν είχε διολισθήσει κατά 2,9%, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Την ίδια ώρα, το ευρώ σημείωνε πτώση 0,6% έναντι του δολαρίου, στο 1,2334 δολ., υποχωρώντας από τα υψηλά τριών ετών στα οποία βρέθηκε την Παρασκευή (16/2), ενώ το αμερικανικό νόμισμα ενισχυόταν κατά 0,7% έναντι του γιεν, στα 107,3 γιεν.
Σημειώνεται ότι το ενδυναμωμένο δολάριο τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται ακριβότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Πλέον, οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), τα οποία αναμένεται να δημοσιευθούν αύριο Τετάρτη (21/2), καθώς θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν περαιτέρω στοιχεία για τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής κατά το τρέχον έτος.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης