Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ανακοίνωση Eurogroup: Πλήρης ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων για εκταμίευση της δόσης

Ανακοίνωση Eurogroup: Πλήρης ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων για εκταμίευση της δόσης
Πρώτα τα προαπαιτούμενα μετά η δόση, ξεκαθαρίζει το Eurogroup
Τα αναμενόμενα αναφορικά τόσο με την Ελλάδα όσο και με τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν στο σημερινό (19/2) Eurogroup, περιλαμβάνει η επίσημη ανακοίνωση, στην οποία καταγράφονται τα «βασικά αποτελέσματα».
Αναφορικά με την Ελλάδα σημειώνεται ότι «το Eurogroup ενημερώθηκε για την περαιτέρω πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα στην εφαρμογή των προαπαιτουμένων που έχουν απομείνει στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος.
Η πλήρης εκπλήρωσή τους αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου να υπάρξει εκταμίευση της επόμενης δόσης της οικονομικής στήριξης βάσει του προγράμματος του ESM».
Σε ό,τι αφορά την Ιρλανδία και την παρακολούθηση της οικονομίας της χώρας μετά το πέρας του προγράμματος τονίζεται ότι το Eurogroup ενημερώθηκε για τα βασικά αποτελέσματα της 8ης αποστολής των αρμόδιων αρχών εποπτείας στην Ιρλανδία, η επίσκεψη των οποίων έλαβε χώρα μεταξύ 28ης Νοεμβρίου και 1ης Δεκεμβρίου 2017.
Παράλληλα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αντάλλαξαν απόψεις για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει να λειτουργήσει στο μέλλον ο ESM.
Οι συζητήσεις αυτές γίνονται προκειμένου να προετοιμαστούν προτάσεις που θα κατατεθούν στους ηγέτες της ΕΕ.
Φυσικά από την ανακοίνωση δεν θα μπορούσε να λείπει και η έγκριση της υποψηφιότητας του Luis De Guindos για την αντιπροεδρία της ΕΚΤ, την οποία θα πρέπει να εγκρίνει η Σύνοδος Κορυφής τον Μάρτιο του 2018.
Επιπρόσθετα οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ συζήτησαν για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή του οδικού χάρτη του Ιουνίου 2016 αναφορικά με την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης