Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπέρ της υψηλής φορολογίας στους πλούσιους ο Bill Gates - Κριτική στον Trump

Υπέρ της υψηλής φορολογίας στους πλούσιους ο Bill Gates - Κριτική στον Trump
O Gates, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, υποστηρίζει ότι οι αλλαγές στη φορολογία των ΗΠΑ θα ευνοήσουν τις επιχειρήσεις και τους πλούσιους
Υπέρ της σημαντικά υψηλότερης φορολογίας στους πλούσιους τάσσεται ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft Bill Gates, ο οποίος ασκεί κριτική στη φορολογική μεταρρύθμιση του Donald Trump στις ΗΠΑ.
O Gates, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, υποστηρίζει ότι οι αλλαγές στη φορολογία των ΗΠΑ θα ευνοήσουν τις επιχειρήσεις και τους πλούσιους.
«Δεν πρόκειται για μια προοδευτική φορολογική μεταρρύθμιση, αλλά για μία οπισθοδρομική μεταρρύθμιση».
 «Οι άνθρωποι που είναι πλουσιότεροι τείνουν να αποκομίζουν δραματικά περισσότερα οφέλη από τη μεσαία τάξη ή εκείνους που είναι φτωχοί», υποστήριξε ο Bill Gates.
Και εξήγησε πως «η φορολογική μεταρρύθμιση αντιβαίνει στη γενική τάση που θα θέλαμε να επικρατήσει, όπου το δίχτυ ασφαλείας θα γίνεται ισχυρότερο και όσοι βρίσκονται στην κορυφή του πλούτου θα καταβάλουν υψηλότερους φόρους».
Να σημειωθεί ότι πάνω από 400 Αμερικανοί εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι, συμπεριλαμβανομένων των George Soros και Steven Rockefeller, έστειλαν ανοικτή επιστολή στο Κογκρέσο, ζητώντας να μην μειωθεί η φορολογία για τους πλούσιους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης