Το Ιράν κατηγορεί το Ισραήλ για καθημερινές εισβολές σε Συρία και Λίβανο

Το Ιράν κατηγορεί το Ισραήλ για καθημερινές εισβολές σε Συρία και Λίβανο
H κατάρριψη ενός ισραηλινού μαχητικού το οποίο βομβάρδισε θέσεις των Ιρανών στη Συρία διέλυσε τον «μύθο» του «ανίκητου» Ισραήλ, υποστηρίζει η Τεχεράνη
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Mohammad Zarif χαρακτήρισε σήμερα (18/2/2018) «καρικατούρα τσίρκου» την ομιλία του πρωθυπουργού του Ισραήλ Benjamin Netanyahu στη Σύνοδο του Μονάχου για την Ασφάλεια, αφού ο τελευταίος απείλησε την Τεχεράνη με αντίποινα στην περίπτωση που επιτεθεί στη χώρα του από τη Συρία.
«Υπήρξατε μάρτυρες μιας καρικατούρας τσίρκου σήμερα το πρωί, στην οποία δεν αξίζει καν να απαντήσουμε» είπε ο Zarif
Νωρίτερα, ο Netanyahu έδειξε στους συμμετέχοντες στο πάνελ ένα μεταλλικό αντικείμενο που υποστήριξε ότι προέρχεται από το ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που καταρρίφθηκε την περασμένη εβδομάδα στον εναέριο χώρο του Ισραήλ.
Ο Zarif από την πλευρά του είπε ότι η κατάρριψη ενός ισραηλινού μαχητικού το οποίο βομβάρδισε θέσεις των Ιρανών στη Συρία διέλυσε τον «μύθο» του «ανίκητου» Ισραήλ.
«Το Ισραήλ χρησιμοποιεί την επιθετικότητα ως πολιτική εναντίον των γειτόνων του», συνέχισε, κατηγορώντας την ισραηλινή κυβέρνηση για «μαζικά αντίποινα εναντίον των γειτονικών χωρών και καθημερινές εισβολές στη Συρία και τον Λίβανο».
«Ολόκληρη η ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού ήταν μια προσπάθεια να αποφύγει το θέμα. Αυτό που συνέβη τις τελευταίες ημέρες είναι ότι το λεγόμενο αήττητο του Ισραήλ κατέρρευσε», συνέχισε, αναφερόμενος στην κατάρριψη του ισραηλινού τζετ, στις 10 Φεβρουαρίου 2018.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS