Τελευταία Νέα
Διεθνή

Welt: Στο τιμόνι του ΝΑΤΟ η Γερμανίδα υπ. Άμυνας το 2020; - Ποιοι στηρίζουν και ποιοι όχι την υποψηφιότητα της

Welt: Στο τιμόνι του ΝΑΤΟ η Γερμανίδα υπ. Άμυνας το 2020; - Ποιοι στηρίζουν και ποιοι όχι την υποψηφιότητα της
H Τουρκία έχει εκφράσει ήδη τους ενδοιασμούς της για την επιλογή της Ursula von der Leyen στο αξίωμα της γ.γ. του ΝΑΤΟ 
Για τη θέση του γ.γ του ΝΑΤΟ, μετά την λήξη της θητείας του Jens Stoltenberg το 2020 προορίζεται η γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ursula von der Leyen.
Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag εάν γίνει κάτι τέτοιο η γερμανίδα πολιτικός του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος CDU της Merkel θα είναι η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Συμμαχίας.
Επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές της Συμμαχίας, η εφημερίδα αναφέρει ότι, η γερμανίδα υπουργός Άμυνας χαίρει μεγάλης εκτίμησης, δεδομένου ότι έχει ανεπτυγμένη αίσθηση στρατηγικής, μεγάλη γνώση του αντικειμένου, οι ομόλογοί της Υπουργοί την ακούν προσεκτικά όταν μιλάει και η ίδια ενδιαφέρεται πολύ ακόμα και για τις μικρότερες χώρες της Συμμαχίας".
Κορυφαίος διπλωμάτης μιας σημαντικής χώρας-μέλους δήλωσε: "Με την Ursula von der Leyen η Γερμανία ενίσχυσε σημαντικά τη δράση του ΝΑΤΟ. Κι αυτό οφείλεται και στην ίδια την Υπ. Άμυνας, που θα ήταν μια καλή επιλογή για το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα".
Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες από κύκλους της Συμμαχίας, η Τουρκία έχει ενδοιασμούς για μια επιλογή της Ursula von der Leyen στο αξίωμα της γ.γ. του ΝΑΤΟ, αν και δεν θεωρούνται ανυπέρβλητοι. Όπως λέγεται: "Η Τουρκία περιμένει ξεκάθαρα συγκεκριμένα πράγματα από την Ursula von der Leyen, τα οποία θα έπρεπε να υλοποιηθούν".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης