Τελευταία Νέα
Διεθνή

Journal du Dimanche: Στο ναδίρ και πάλι η δημοτικότητα Macron μετά τις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα

Journal du Dimanche: Στο ναδίρ και πάλι η δημοτικότητα Macron μετά τις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα
Μόλις το 44% των γάλλων δηλώνει ικανοποιημένο από την πολιτική Macron, ποσοστό μειωμένο κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες από τον Ιανουάριο του 2018
Δραματική πτώση της δημοτικότητα τους βλέπει ο γάλλος πρόεδρος Emm. Macron αποτέλεσμα των σκληρών μεταρρυθμίσεων στον δημόσιο τομέα της χώρας.
Σύμφωνα με δημοσκόπησης της εταιρείας Ifop για λογαριασμό της εφημερίδας Le Journal du Dimanche η δημοτικότητα του έπεσε κάτω από το 50%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Οκτώβριο του 2017, που είχε φτάσει στο 42%.
Συγκεκριμένα, μόλις το 44% των γάλλων δηλώνει ικανοποιημένο από την πολιτική Macron, ποσοστό μειωμένο κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες από τον Ιανουάριο του 2018.
Η κυβέρνηση Macron ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα τα σχέδια της για μείωση του τεράστιου και ζημιογόνου δημόσιου τομέα της χώρας που θεωρείται και ο πιο πολυπληθής στον κόσμο.
Σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού Edouard Philippe, η κυβέρνηση δεν διατίθεται να κάνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις ενώ ο υπουργός Οικονομικών Gerald Darmanin δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξει σχέδιο εθελούσιας εξόδου χιλιάδων δημοσιών υπαλλήλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης