Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας προσπαθεί να ρίξει τους τόνους αναφορικά με την άνοδο του γεν

Reuters: Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας προσπαθεί να ρίξει τους τόνους αναφορικά με την άνοδο του γεν
Ο επικεφαλής του ιαπωνικού υπουργικού συμβουλίου, Yoshihide Suga, τόνισε ότι η σταθερότητα των συναλλαγματικών ισοτιμιών είναι εξαιρετικά σημαντική
Στο γεγονός ότι οι πρόσφατες κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος ήταν μονόπλευρες αναφέρθηκε σήμερα (16/2) ο εκρπόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης, Yoshihide Suga, τονίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα, εφόσον χρειαστεί.
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ιαπωνικού συμβουλίου, μιλώντας σε δημοσιογράφους, αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση αν τα κατάλληλα μέτρα στα οποία αναφέρθηκε περιλαμβάνουν κάποια παρέμβαση.
«Τις τελευταίες ημέρες έχουμε δει μονομερείς κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος», τόνισε ο Suga, για να προσθέσει ότι «έχουμε συμφωνήσει με την Ομάδα των Επτά και με την Ομάδα των Είκοσι ότι οι υπερβολικές κινήσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών είναι ανεπιθύμητες, επειδή μπορούν να βλάψουν την ικανομία».
Παράλληλα, ο κινέζος αξιωματούχος κατέστησε σαφές ότι «η σταθερότητα των συναλλαγματικών ισοτιμιών είναι εξαιρετικά σημαντική».
Σημειώνεται ότι τα σχόλια του Suga ήρθαν λίγο πριν από την τακτική σύσκεψη των εκρποσώπων του υπουργείου Οικονομικών, της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας και της οικονομικής ρυθμιστικής αρχής ώστε να συζητηθούν οι πρόσφατες κινήσεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, το γεν ενισχύθηκε έναντι του αμερικανικού δολαρίου, γεγονός που ανησυχεί τους αξιωματούχους της Bank of Japan, καθώς θα μπορούσε να βλάψει τα κέρδη των εξαγωγών και να περιορίσει τον πληθωρισμό μέσω της μείωσης των τιμών εισαγωγής.
Μέχρι στιγμής, τα κέρδη του γεν έναντι του δολαρίου κατά το 2018 έχουν αγγίξει το +6%, οδηγώντας το στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και πάνω από ένα χρόνο.
Νωρίτερα, η κυβέρνηση επαναδιόρισε τον επικεφαλής της Bank of Japan, Haruhiko Kuroda, για τη δεύτερη θητεία του, ενώ επέλεξε ως αναπληρωτή έναν υποστηρικτή μίας ευρύτερης νομισματικής χαλάρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης