Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε ελεύθερη πτώση το SPD (16%) - Σε απόσταση αναπνοής το ενισχυμένο AfD (15%)

Γερμανία: Σε ελεύθερη πτώση το SPD (16%) - Σε απόσταση αναπνοής το ενισχυμένο AfD (15%)
Οι Σοσιαλδημοκράτες χάνουν δυο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την τελευταία σφυγμομέτρηση στις αρχές Φεβρουαρίου
Ελεύθερη πτώση κάνει πλέον το SPD στις δημοσκοπήσεις, παρά το γεγονός ότι είναι ο μεγάλος κερδισμένος στις διαπραγματεύσεις για τον Μεγάλο Συνασπισμό.
Ειδικότερα, στη νέα έκτακτη δημοσκόπηση Deutschlandtrend της δημόσιας τηλεόρασης ARD, οι Σοσιαλδημοκράτες χάνουν δυο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την τελευταία σφυγμομέτρηση στις αρχές Φεβρουαρίου, κατρακυλώντας στο 16%.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγράψει ποτέ η εν λόγω έρευνα για το παλαιότερο κόμμα της Γερμανίας.
Το SPD έχει έτσι προβάδισμα μόλις μιας πλέον ποσοστιαίας μονάδας έναντι των εθνολαϊκιστών της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) που συγκεντρώνουν το 15% (+1%) της εκλογικής προτίμησης.
Στο 33% παραμένουν την ίδια ώρα τα κόμματα της χριστιανικής ένωσης CDU/CSU, στο 9% (-1%) οι Φιλελεύθεροι (FDP) του Lindner, στο 11% (+/-0) η Αριστερά (Die Linke) και στο 13% (+2%) οι Πράσινοι (Grüne).
Επισημαίνεται ότι η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα μεταξύ 13ης και 15ης Φεβρουαρίου, μετά δηλ. την ανακοίνωση παραίτησης του Martin Schulz από την προεδρεία του SPD.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης