Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Σαφής ο Κοτζιάς – Στην επόμενη τουρκική πρόκληση θα απαντήσουμε

Τζανακόπουλος: Σαφής ο Κοτζιάς – Στην επόμενη τουρκική πρόκληση θα απαντήσουμε
Οι Τούρκοι έφτασαν στα όρια της κόκκινης γραμμής μας, εάν δεν την ξεπέρασαν είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Στη γραμμή Κοτζιά κινήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι στην επόμενη πρόκληση της Τουρκίας στο Αιγαίο η Ελλάδα θα απαντήσει.
«Ο υπουργός Εξωτερικών ήταν σαφής, η ενέργεια θα απαντηθεί, δεν υπάρχει άλλος δρόμος για εμάς.
Αντιδράσαμε με ψυχραιμία, όπως οφείλει να αντιδρά μια κυβέρνηση, το θέμα μας δεν είναι να εντείνουμε την κρίση, αλλά να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Δεν υπήρξε καμία αδράνεια.
Η Τουρκία προκαλεί ελεγχόμενες κρίσεις για να δώσει μήνυμα στους συμμάχους της γιατί αντιμετωπίζει ζητήματα με τους Κούρδους στα σύνορά της.
Έφτασαν τουλάχιστον στα όρια της κόκκινης γραμμής μας οι Τούρκοι, αν δεν την προσπέρασαν», είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Τζανακόπουλος αναφερόμενος στο πρόσφατο επεισόδιο στα Ίμια.
«Οι Τούρκοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ελεγχόμενες εντάσεις για λόγους που σχετίζονται ευθέως με το Κουρδικό» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο αποζημιώσεων από την Τουρκία.
«Εάν δεν είχε πραγματοποιηθεί η επίσκεψη Ερντογάν, τα πράγματα πιθανώς θα ήταν χειρότερα.
Η επίσκεψη του ήταν επιβεβλημένη, γιατί όταν υπάρχει κρίση στις σχέσεις, ο καλύτερος δρόμος είναι μέσω της διπλωματικής οδού» είπε ο κ.Τζανακόπουλος.
Όσον αφορά το θέμα της ΠΓΔΜ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν την δική τους δυναμική.
«Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι συγκεκριμένη και προϋποθέτει την συνταγματική αλλαγή του ονόματος των Σκοπίων.
Η αλλαγή του Συντάγματος έχει ήδη μπει στο τραπέζι, έχουμε θέσει ως προϋπόθεση την συνταγματική αναθεώρηση, χωρίς την οποία δεν μπορεί να υπάρξει λύση.
Οι διαπραγματεύσεις γίνονται για σύνθετη ονομασία με τη λέξη "Μακεδονία"» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος υπογράμμισε σχετικά με τα συλλαλητήρια πως «μας προβληματίζει η διαφωνία με τους ΑΝΕΛ».
Κληθείς να σχολιάσει τη μηνυτήρια αναφορά Σαμαρά για την υπόθεση της Novartis ο κ.Τζανακόπουλος έκανε λόγο για ακροδεξιό παραλήρημα εποχής εμφυλίου.
«Είχα την ατυχία να διαβάσω τη μήνυση και ο τρόπος που αναφέρεται σε δικαστικούς λειτουργούς, μπορεί να θεωρηθεί ως ωμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης και προσπάθεια χειραγώγησης, όπου κάνει σαφείς υποδείξεις για τον τρόπο με τον οποίο όφειλαν να κάνουν τη δουλειά τους, να γράψουν τα κείμενά τους.
Ο κ. Σαμαράς ανήκει σε ένα πολιτικό παρακλάδι που ξέρει πολύ καλά για παρακράτος.
Κατηγορεί τον πρωθυπουργό για συμμορία, που έχουν να μας κατηγορήσουν ως συμμορίτες από τον εμφύλιο» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος χαρακτήρισε το κείμενο της μήνυσης του Αντώνη Σαμαρά «κατάπτυστο» και «ακροδεξιό παραλήρημα».
«Η στάση του όλη δείχνει με πάρα πολύ μεγάλη ένταση τον πανικό του, το άγχος του» είπε ο κ.Τζανακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης