Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ασκούνται πιέσεις να επιβληθούν υπέρογκες χρηματικές εγγυήσεις στους εμπλεκομένους πολιτικούς της Novartis

Ασκούνται πιέσεις να επιβληθούν υπέρογκες χρηματικές εγγυήσεις στους εμπλεκομένους πολιτικούς της Novartis
Η δικαιοσύνη και ο Παπαγγελόπουλος που προσπαθεί να δέσει την υπόθεση…ακόμη δεν έχουν τέτοια στοιχεία… που να αποδεικνύουν την ενοχή των πολιτικών της ΝΔ….
Μετά το πρώτο και ισχυρό κύμα…επικοινωνιακής καταιγίδας της κυβέρνησης η οποία πόνταρε σημαντικά στην υπόθεση Novartis ώστε να αποτελειώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους προβάλλοντας το επιχείρημα της κάθαρσης στο διεφθαρμένο παλαιό πολιτικό σύστημα…σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ κάνουν αποτίμηση…
Το αποτέλεσμα είναι ότι η δυναμική της ΝΔ ανακόπηκε μετά το Μακεδονικό αλλά επί της ουσίας δεν κέρδισε ουσιωδώς δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στην ζυγαριά της επικοινωνιακής καταιγίδας μεταξύ της Novartis και των διεφθαρμένων πολιτικών και της αντεπίθεσης της ΝΔ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στήσει πολιτική σκευωρία…το αποτέλεσμα είναι αμφίρροπό.
Μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να τσαλάκωσε την ΝΔ, ωστόσο στις δημοσκοπήσεις συνεχίζει να προηγείται καθαρά με μεγάλη διαφορά.
Μετά από το πρώτο κύμα θα ακολουθήσουν
1)Η προανακριτική διαδικασία όπου σε δύο συνεδριάσεις θα σταλεί η υπόθεση πίσω στην δικαιοσύνη
2)Η υπόθεση Novartis και οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί θα απολογηθούν στην δικαιοσύνη.
Η νέα προσπάθεια που καταβάλλουν ορισμένοι κύκλοι που έχουν όσμωση με την δικαιοσύνη είναι να επιβληθούν…είτε υπέρογκες χρηματικές εγγυήσεις στους πολιτικούς που εμπλέκονται…ή να επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από την χώρα.
Επειδή το δεύτερο σκέλος είναι τεχνικά πιο περίπλοκο…θα εστιαστούν στις υπέρογκες χρηματικές εγγυήσεις.
Τα στελέχη της ΝΔ υποστηρίζουν ότι δεν έχουν καμία εμπλοκή και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με 3 αναξιόπιστους μάρτυρες έστησαν μια σκευωρία.
Εκ πρώτης όψεως το επιχείρημα της ΝΔ είναι λογικό αλλά όταν θα έρθει η ώρα της δικαιοσύνης θα πρέπει να αποδείξουν αυτά που τώρα υποστηρίζουν.
Συν τοις άλλοις, υπάρχει και ένα άλλο θέμα.
Ορισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι δεν έχει σημασία να βρεθούν λογαριασμοί στην Ελβετία αλλά να αποδειχθεί ότι πήραν μετρητά με βαλίτσες.
Όμως και αυτό είναι υπερβολικά δύσκολο να αποδειχθεί εάν δεν συνδράμει το FBI.
Η δικαιοσύνη και ο Παπαγγελόπουλος (υπουργείο δικαιοσύνης) που προσπαθεί να δέσει την υπόθεση…ακόμη δεν έχουν τέτοια στοιχεία… που να αποδεικνύουν την ενοχή των πολιτικών της ΝΔ….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης