Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Άγκυρα ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Rex Tillerson – Κρίσιμες συζητήσεις για το μέλλον των σχέσεων ΗΠΑ – Τουρκίας

tags :
Στην Άγκυρα ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Rex Tillerson – Κρίσιμες συζητήσεις για το μέλλον των σχέσεων ΗΠΑ – Τουρκίας
Στην Άγκυρα θα βρίσκεται και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, G. Pyatt
Στην Τουρκία θα βρίσκεται σήμερα Πέμπτη 15/2 και αύριο Παρασκευή 16/2 ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Rex Tillerson, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στη Μέση Ανατολή.
Η επίσκεψη του Tillerson στην Άγκυρα και η συνάντηση του με τον Τούρκο ομόλογο του M. Cavusoglu έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την Ελλάδα μια και γίνεται λίγα μόλις 24ωρα από την ένταση στο Αιγαίο τόσο με το επεισόδιο στα Ίμια όσο και στην κυπριακή ΑΟΖ.
Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως τις ημέρες αυτές στην Άγκυρα θα βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, G. Pyatt.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, το «αγκάθι» και το κύριο ζήτημα των συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών, είναι το «μέτωπο» της Τουρκίας με τους Κούρδους της Συρίας, τους οποίους οι ΗΠΑ εξακολουθούν να υποστηρίζουν, κάτι που έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της Άγκυρας.
«Είμαστε σε επαφή με τη σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, την Τουρκία, και πιστεύουμε πως είναι σημαντικό οι Τούρκοι να έχουν συνείδηση των συνεπειών αυτής της επιχείρησης στην κύρια αποστολή μας, που είναι να νικήσουμε το ISIS.
Θα μεταβώ στην Άγκυρα για να συνομιλήσω περισσότερο μαζί τους για το πώς μπορούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί σ' αυτή την ουσιαστικής σημασίας αποστολή» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Tillerson αναφερόμενος στην επίθεση τη ς Τουρκίας κατά των κουρδικών δυνάμεων στη Συρία.
Πάντως χθες ο Tillerson υποστήριξε ότι «η Τουρκία εξακολουθεί να είναι σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ και πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να συνεχίσουμε να δουλεύουμε στην ίδια κατεύθυνση» είπε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης