Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η εξαγορά του Sky από την 21st Century Fox θα εξεταστεί σε Ανώτατο Δικαστήριο

Η εξαγορά του Sky από την 21st Century Fox θα εξεταστεί σε Ανώτατο Δικαστήριο
Η απόφαση των ρυθμιστικών αρχών ότι η 21st Century Fox είναι κατάλληλη ιδιοκτήτρια για τον όμιλο Sky θα αμφισβητηθεί σε δικαστήριο
Η απόφαση των ρυθμιστικών αρχών ότι η 21st Century Fox είναι κατάλληλη ιδιοκτήτρια για τον όμιλο Sky θα αμφισβητηθεί σε δικαστήριο, σύμφωνα με την ομάδα Avaaz.
Σε ένα πιθανό νέο εμπόδιο για την προτεινόμενη εξαγορά ύψους 15,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Sky, η Avaaz δήλωσε ότι ένας δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου θα αμφισβητήσει την απόφαση της ρυθμιστικής αρχής Ofcom για την εξαγορά του Sky.
Η ρυθμιστική αρχή δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί περί σεξουαλικής και φυλετικής παρενόχλησης στο Fox News στις ΗΠΑ ήταν εξαιρετικά σοβαρές και ενοχλητικές, αλλά δεν βρήκαν σαφή στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι τα ανώτερα στελέχη της Fox είχαν επίγνωση του παραπτώματος.
«Θα υπερασπιστούμε την κατάλληλη και σωστή εκτίμησή μας, η οποία ήταν ανεξάρτητη, εξειδικευμένη και βασισμένη στα αποδεικτικά στοιχεία», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Ofcom σε δήλωση.
Η συμφωνία αντιμετωπίζει ήδη άλλα εμπόδια.
Τον περασμένο μήνα, η ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού της Βρετανίας δήλωσε ότι πρέπει να μην προχωρήσει η συμφωνία εάν δεν βρεθεί τρόπος να εξασφαλιστεί ότι ο Murdoch, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης των εφημερίδων Times και Sun, δεν θα επηρεάσει την παραγωγή ειδήσεων του Sky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης