Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για πόλεμο - Ενισχύει την αεράμυνα στα βόρεια σύνορά του

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για πόλεμο - Ενισχύει την αεράμυνα στα βόρεια σύνορά του
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για πόλεμο - Ενισχύει την αεράμυνα στα βόρεια σύνορά του
Μετά την πιο "σημαντική κλιμάκωση" της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Συρίας/Ιράν, μετά την κατάρριψη ενός ισραηλινού μαχητικού αεροσκάφους F-16 πάνω από τα υψίπεδα του Γκολάν, αφού είχε επιτεθεί κατά μιας στρατιωτικής συριακής βάσης, στρατιωτικοί αναλυτές εικάζουν ότι το Τελ Αβίβ  προετοιμάζεται "για πόλεμο στα βόρεια σύνορά του", καθώς ο ισραηλινός στρατός ενίσχυσε την αεροπορική άμυνά του στην περιοχή κατά μήκος των συριακών συνόρων.
Μονάδες πυραυλικής άμυνας τοποθετήθηκαν βόρεια κοντά στην ισραηλινοαραβική πόλη Baka al-Gharbiya.
Οι αεροπορικές άμυνες του Ισραήλ περιλαμβάνουν οπλικά συστήματα σχεδιασμένα να καταρρίπτουν πυραύλους μικρής εμβέλειας.



Επιπλέον, υπάρχει το σύστημα Arrow, το οποίο έχει τη δυνατότητα να καταρρίπτει βαλλιστικούς πυραύλους έξω από την ατμόσφαιρα της Γης και το σύστημα άμυνας πυραύλων David, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να παρακολουθεί τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, πυραύλους μέσης και μεγάλης εμβέλειας και πυραύλους cruise που έχουν εύρος εκτόξευσης από 40 έως 300 χλμ.



Το σύστημα Arrow χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2017 όταν εγκαινιάστηκε για να αναχαιτίσει τρεις πυραύλους επιφανείας-αέρος που εκτοξεύτηκαν εναντίον ισραηλινών αεροσκαφών τύπου IAF από την αεράμυνα του Συριακού καθεστώτος.
Το Ισραήλ εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση σχετικά με την παρουσία του Ιράν στη γειτονική Συρία.

Σε μια δραματική κλιμάκωση, το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στη Συρία το Σάββατο, συμπεριλαμβανομένου και όπως ανακοίνωσε και ιρανικών στόχων - κάτι που είναι η πρώτη φορά που αναγνωρίζει δημόσια το Ισραήλ  από τότε που άρχισε ο πόλεμος.
Και ενώ αρκετοί στρατιωτικοί αναλυτές τονίζουν ότι δεν αναμένουν περαιτέρω κλιμάκωση, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που κάνουν λόγο ότι πιθανώς ο πόλεμος στη Συρία να εισέρχεται σε μια νέα φάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης