Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 0,3% για τον χρυσό, χάρη στο αποδυναμωμένο δολάριο - Στα 1.330,40 δολ. ανά ουγγιά

Κέρδη 0,3% για τον χρυσό, χάρη στο αποδυναμωμένο δολάριο - Στα 1.330,40 δολ. ανά ουγγιά
Με κέρδη 0,3% έκλεισε ο χρυσός, καθώς το πολύτιμο μέταλλο δέχτηκε ώθηση από τη νέα αποδυνάμωση του δολαρίου
Με κέρδη έκλεισε και σήμερα (13/02/2018) ο χρυσός, καθώς το πολύτιμο μέταλλο δέχτηκε ώθηση από τη νέα αποδυνάμωση του δολαρίου.
To δολάριο δέχεται εκ νέου πιέσεις σήμερα , καταγράφοντας σημαντικές απώλειες έναντι του γιεν, καθώς υποχωρεί η όρεξη για ανάληψη ρίσκου, μία ημέρα αφότου οι μετοχές παγκοσμίως έδειξαν σημάδια ανάκαμψης μετά το μαζικό sell-off.
Την ίδια ώρα, περαιτέρω ώθηση στον χρυσό προσέφερε και η αυξημένη ζήτηση από την πλευρά της Κίνας.
Η ανάκαμψη του χρυσού έρχεται μετά από μία δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών, ωστόσο οι αναλυτές εκτιμούν ότι η άνοδος θα είναι περιορισμένη, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τα οποία δημοσιεύονται αύριο Τετάρτη (14/2) αναμένεται να ενισχύσουν τις προσδοκίες για έναν ταχύτερο ρυθμό αύξησης επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Resrve, Fed), ασκώντας πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο.
Η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Loretta Mester, δήλωσε σήμερα πως η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής θα πρέπει να συνεχιστεί με ρυθμό «παρόμοιο με τον περσινό», όταν η Fed αύξησε τα επιτόκια τρεις φορές.
Η Mester πρόσθεσε ότι ο πληθωρισμός θα επιταχυνθεί φέτος, αλλά όχι με έναν ρυθμό που να απαιτεί μια ταχύτερη αντίδραση της Fed, καθώς σταδιακά πλησιάζει προς τον στόχο της κεντρικής τράπεζας για 2%.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με κέρδη 0,3% ή 4 δολ., στα 1.330,40 δολ. ανά βαρέλι.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,4% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,234 δολ.
Παράλληλα, το δολάριο υποχωρούσε κατά 0,9%, έναντι του γιεν, στα 107,7 γιεν.
Ο δείκτης δολαρίου ICE U.S. Dollar Index - ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων - υποχωρούσε κατά 0,4%, στις 89,72 μονάδες.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο δείκτης είχε καταγράψει την καλύτερη εβδομαδιαία του άνοδο από τον Δεκέμβριο του 2016, καθώς οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν τις χειρότερες εβδομαδιαίες απώλειες των δύο τελευταίων ετών.
Το γιεν ενισχύεται κατά 1,5% έναντι του δολαρίου από την αρχή του μήνα, επωφελούμενο από την αναταραχή στις διεθνείς αγορές, που έστρεψαν τους επενδυτές σε ασφαλέστερα καταφύγια.
Σημειώνεται ότι το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης