Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Έρευνα για πρακτικές ντάμπινγκ στις εισαγωγές σωλήνων – Η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες της έρευνας

ΗΠΑ: Έρευνα για πρακτικές ντάμπινγκ στις εισαγωγές σωλήνων – Η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες της έρευνας
Οι εισαγωγές συγκολλημένων σωλήνων μεγάλης διαμέτρου στις ΗΠΑ από την Ελλάδα έφτασαν τα 70 εκατ. δολάρια
Οι ΗΠΑ διερευνούν κατά πόσο κατασκευαστές σε Καναδά, Κίνα, Ελλάδα, Ινδία, Κορέα και Τουρκία, εφαρμόζουν πρακτικές ντάμπινγκ σε σωλήνες μεγάλης διαμέτρου στις αμερικανικές αγορές ή παρέχονται επιδοτήσεις από τις κυβερνήσεις τους, όπως δήλωσε την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.
Αν η κυβέρνηση προβεί σε προκαταρκτικό αποτέλεσμα μέχρι τις 5 Μαρτίου 2018, ότι γίνει εφαρμοστεί ντάμπινγκ ή έχουν δοθεί αθέμιτες επιδοτήσεις, θα ζητήσει χρήματα από τις εταιρείες των ΗΠΑ που εισάγουν τους σωλήνες, ανέφερε το υπουργείο.
Ο συγκεκριμένος σωλήνας χρησιμοποιείται για τη μεταφορά πετρελαίου, φυσικού αερίου, πολτού και ατμού.
Οι έρευνες των ΗΠΑ, μέρος των 94 υποθέσεων που ξεκίνησε από την κυβέρνηση του προέδρου Donald Trump από την ανάληψη των καθηκόντων του, αποσκοπούν στην προστασία των κατασκευαστών των ΗΠΑ στις παγκόσμιες αγορές, όπως δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου Wilbur Ross.
Το υπουργείο Εμπορίου εκτιμά ότι το 2016 οι εισαγωγές συγκολλημένων σωλήνων μεγάλης διαμέτρου από τον Καναδά είχαν αξία 66 εκατ. δολαρίων, από την Κίνα ήταν 139 εκατ. δολάρια, την Ινδία 26 εκατ. δολάρια, την Ελλάδα 70 εκατ. δολάρια, την Κορέα 150,3 εκατ. δολάρια και από την Τουρκία 116,1 εκατ. δολάρια.
Ως "ντάμπινγκ" θεωρείται η πρακτική πώλησης αγαθών σε τιμές χαμηλότερες της αγοράς και συνήθως εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις για να ενισχύσουν τις εξαγωγές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης