Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mester (Fed): Η αναταραχή στην αγορά δεν επηρεάζει τις προοπτικές της οικονομίας

Mester (Fed): Η αναταραχή στην αγορά δεν επηρεάζει τις προοπτικές της οικονομίας
Το πρόσφατο sell-off στη χρηματιστηριακή αγορά δεν θα βλάψει τις συνολικά ισχυρές προοπτικές της οικονομίας, δήλωσε η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ



Το πρόσφατο sell-off στη χρηματιστηριακή αγορά και η άνοδος της μεταβλητότητας δεν θα βλάψουν τις συνολικά ισχυρές προοπτικές της οικονομίας, δήλωσε σήμερα (13/2/2018) η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Loretta Mester, προειδοποιώντας για μια ενδεχόμενη υπερβολική αντίδραση στην αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
«Ενώ μια βαθύτερη και μια πιο επίμονη πτώση στις αγορές μετοχών θα μπορούσε να πλήξει την εμπιστοσύνη και να οδηγήσει σε μείωση της ανάληψης ρίσκου και των δαπανών, οι κινήσεις που έχουμε δει είναι πολύ μακριά από αυτό το σενάριο», δήλωσε η Mester για την αναταραχή στην αγορά που «έκοψε» περισσότερο από το 10% της αξίας από μεγάλους χρηματιστηριακούς δείκτες.
Σύμφωνα με τη Mester, η αναταραχή αυτή ήρθε μόνο μετά από ένα δεύτερο κύμα ρεκόρ.
«Για τώρα, αναμένω ότι η οικονομία θα λειτουργήσει μέσω αυτού του επεισοδίου αναταραχής στην αγορά και δεν έχω αλλάξει τις προοπτικές μου.
Κατά την άποψή μου, τα θεμελιώδη μεγέθη που υποστηρίζουν την οικονομία είναι πολύ υγιή», πρόσθεσε.
Η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ δήλωσε ακόμη ότι η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής θα πρέπει να συνεχιστεί με ρυθμό «παρόμοιο με τον περσινό», όταν η Fed αύξησε τα επιτόκια τρεις φορές.
Η Mester πρόσθεσε ότι ο πληθωρισμός θα επιταχυνθεί φέτος, αλλά όχι με έναν ρυθμό που να απαιτεί μια ταχύτερη αντίδραση της Fed, καθώς σταδιακά πλησιάζει προς τον στόχο της κεντρικής τράπεζας για 2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης