Τελευταία Νέα
Διεθνή

Draghi: Δεν είναι δουλειά της ΕΚΤ να ρυθμίσει το bitcoin - Η Ευρωζώνη ανακάμπτει

tags :
Draghi: Δεν είναι δουλειά της ΕΚΤ να ρυθμίσει το bitcoin - Η Ευρωζώνη ανακάμπτει
Με το hashtag #AskDraghi, ο επικεφαλής της ΕΚΤ θέλησε να έρθει πιο κοντά στους απλούς πολίτες
(upd) Δεν είναι δουλειά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να θεσπίσει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για το bitcoin, δήλωσε σήμερα ο διοικητής Mario Draghi, προειδοποιώντας παράλληλα την κοινή γνώμη για τους κινδύνους που συνδέονται με το ευμετάβλητο κρυπτονόμισμα.
Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι φωνές που καλούν τις αρχές, μεταξύ τους και τις κεντρικές τράπεζες, να παρέμβουν και να ρυθμίσουν την αγορά των εικονικών νομισμάτων, οι τιμές των οποίων έχουν καταγράψει απίστευτες διακυμάνσεις.
Ωστόσο, ο Draghi, απαντώντας μέσω βίντεο σε ερωτήματα πολιτών, δήλωσε ότι η απαγόρευση ή η ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων δεν εμπίπτει στα καθήκοντα της ΕΚΤ.
«Πολλοί από εσάς έθεσαν ερωτήματα για το εάν η ΕΚΤ πρόκειται να απαγορεύσει ή να ρυθμίσει τα bitcoins», δήλωσε ο Draghi.
«Πρέπει να πω ότι δεν είναι ευθύνη της ΕΚΤ να το κάνει αυτό».
Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα πρέπει κανείς να αγοράσει Bitcoin, ο Draghi εμφανίστηκε επιφυλακτικός.
«Ειλικρινά, θα (το) σκεφτόμουν προσεκτικά», δήλωσε.
Ο Draghi σημείωσε ότι η αξία του Bitcoin έχει καταγράψει πολύ πιο απότομες διακυμάνσεις σε σχέση με αυτή του ευρώ και ότι τα κρυπτονομίσματα δεν έχουν τη στήριξη κάποιου δημόσιου οργανισμού.
Δήλωσε ότι η τεχνολογία blockchain, που χρησιμοποιείται για την καταγραφή των συναλλαγών σε bitcoin, είναι «υποσχόμενη» και αναμένεται να έχει «πολλά οφέλη», όπως η πιθανή της χρήση για τον διακανονισμό πληρωμών. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι δεν είναι ακόμα αρκετά ασφαλής προκειμένου να χρησιμοποιείται από τις κεντρικές τράπεζες.
«Ενδιαφερόμαστε πολύ για αυτή την τεχνολογία, αλλά δεν είναι ακόμα ασφαλής για τις κεντρικές τράπεζες και ως εκ τούτου χρειάζεται να το κοιτάξουμε και να το διερευνήσουμε περισσότερο», δήλωσε.

Ανακάμπτει η Ευρωζώνη

Η Ευρωζώνη ανακάμπτει επιτυχώς από την ύφεση, δήλωσε ο Mario Draghi, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κατά τη συζήτησή του με νέους που διοργάνωσε η ευρωτράπεζα, τονίζοντας ότι στόχος είναι να βελτιωθεί η ποιότητα των θέσεων εργασίας.

Ο στόχος της ΕΚΤ είναι να αντιμετωπιστεί η ανεργία των νέων και να βελτιωθεί η διάρθρωση των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργούνται.
Με το hashtag #AskDraghi, ο επικεφαλής της ΕΚΤ θέλησε να έρθει πιο κοντά στους απλούς πολίτες, επικοινωνώντας τις πολιτικές αποφάσεις.
Σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για να ενισχύσουν την οικονομική δυναμική της Ευρωζώνης, ώστε αυτή να είναι περισσότερο ισχυρή σε μελλοντικές αναταράξεις.
Αναφορικά με τις νέες τεχνολογίες, ο Draghi δήλωσε ότι η ΕΚΤ είναι υπερ αυτών.
Μάλιστα το ενδιαφέρον για την τεχνολογία blockchain είναι μεγάλο, αλλά το bitcoin δεν είναι νόμισμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης